Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lakosste - специалист
LazarGanev написа:
Разбира се, че е добре, с Боша лоши резултати трудно ще постигнеш, трябва да е много задръстен. Чисти го поне веднъж месечни и ще си доволен.
:2thumbs:
Сега както бях писал е с един турболатор в третата секция.Ако сложа и във втория дали ще падне температурата на газовете и няма ли да е лошо ако се намали прекалено?
LazarGanev - "Велик майстор"
Докато не се пробва не може да се каже категорично
димитар кисиов - специалист
Колко беше температурата на котела при меренето ако има възможност остави за постоянно термометъра така при покачване ще знаеш че е започистване
lakosste - специалист
димитар кисиов написа:
Колко беше температурата на котела при меренето ако има възможност остави за постоянно термометъра така при покачване ще знаеш че е започистване
Това е идея.
filmatoplo - майстор
Ти това не го ли знаеще -повиши ли се температурата на димните газове над обичайното за седмица две -котлето иска чистене :wink: .
n.ganev - майстор
lakosste написа:
LazarGanev написа:
Разбира се, че е добре, с Боша лоши резултати трудно ще постигнеш, трябва да е много задръстен. Чисти го поне веднъж месечни и ще си доволен.
:2thumbs:
Сега както бях писал е с един турболатор в третата секция.Ако сложа и във втория дали ще падне температурата на газовете и няма ли да е лошо ако се намали прекалено?
Температурата ще варира 100-110 при чист котел. В предни страници съм публикувал снимки. В друга тема бях писал и какво КПД съм измерил. Не се мъчи да сваляш градусите под 100 - ще тръгне конденз в комина. Най-добро КПД на БОШа с два турболатора съм мерил при 120гр., Ткотел - 68гр. и работа на МАХ.
димитар кисиов - специалист
Ако има възможност е хубаво да се мери и температурата на димните газове в горната част на комина там се появява конденз първо аз често изолирам подългите фуксове зада се запази топлината .не е нужно една битова инсталация да има кпд като на лаборатория тези стоности са желателни нека не треперим толкива задаги постигнем
lakosste - специалист
Тази вечер палих горелката и на два пъти ми гасна и се пали наново затова,че луксовете паднаха до нула и се задържаха над 90 сек/на толко е настройката да се изгаси/.Отворих нов чувал със слънчогледови пелети и ми се струва,че са по-лоши от предните и шлаката която образува е повече и отпред е по-слепена и трудно пада като се слепва.Иначе има хубав огън а гасне.С предните пелети луксовете бяха в рамките от 80-180 а сега около 20-80 и рядко към 140.Пепелта е повдигната повече по периферията и така огнището и то е повдигнато.
Някакви идеи?
LazarGanev - "Велик майстор"
Мисля, че от пушека е така, още няма тяга комина и бавно се изчиства горивната камера от пушека. Като пускам горелки през лятото понякога за да избегна гасненето при старт вадя фотодатчика, защото виждам, че огъня е добър, но от пушек датчика не го вижда и тръгва да гаси. При хладно време ще се оправи смятам.
lakosste - специалист
LazarGanev написа:
Мисля, че от пушека е така, още няма тяга комина и бавно се изчиства горивната камера от пушека. Като пускам горелки през лятото понякога за да избегна гасненето при старт вадя фотодатчика, защото виждам, че огъня е добър, но от пушек датчика не го вижда и тръгва да гаси. При хладно време ще се оправи смятам.
Не ми се вижда да има пушек.Иначе си гори само дето е с доста боклук.Нормално ли е със сл.пелети да се трупа и да се повдига огнището?клапата на комина ми е приторена на половина а имам и турболатор и наистина е възможно да няма добра тяга. Но това ми се получава по време на горене а не при палене. Запалва си от първия път но после като понатрупа шлака и падат луксовете макар че гори добре според мен.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: