LazarGanev написа:Пробвай с повече въздухНа 47 процента на трета 45 на втората и 42 на първа е. На колко да ги направя? Пелетите на трета съм ги направил на 7сек. През 47сек.за да може повече количество да влезне за да избутва а съм увеличил интервала и въздуха за да могат да изгорят. Незнам правилна ли ми е логиката.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev
- "Велик майстор"
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
lakosste
- специалист
filmatoplo
- майстор
На Грейко луксомера не ми е падал , но при Бурнит както работи пада и гаси горелката , след това пак пали и работи , не помня как го реших тогава проблема , нещо мръднах и се оправи
.

lakosste
- специалист
filmatoplo написа:На Грейко луксомера не ми е падал , но при Бурнит както работи пада и гаси горелката , след това пак пали и работи , не помня как го реших тогава проблема , нещо мръднах и се оправиФилме мисля ще е от многото пепел но ако се сетиш калво може да е пиши.![]()
.
filmatoplo
- майстор
Та тази горелка Бурнит понеже е тръбна и пак има вътрешен шнек , и като пусне определено количество пелети в тръбата и ако не се запали бързо и като не изгаря бързо -започва вътре да се образува една купчинка -която по някакъв начин пречи на фотосензора да види пламък който гори напред .Горелката в случая беше 80 киловатова , и за да установя какво става трябва да погледна в камерата както гори , да ама как ще стане това -отворих вратата на котела с горяща горелка в един склад , 80 санта пламък гори и аз уж гледам какво става
.Та мръднах нещо -дали секундите за подаване намалих , дали нещо въздуха , май по скоро подаването .Понеже се ползваха 2-3 вида пелети затова различно горяха .

lakosste
- специалист
filmatoplo написа:Та тази горелка Бурнит понеже е тръбна и пак има вътрешен шнек , и като пусне определено количество пелети в тръбата и ако не се запали бързо и като не изгаря бързо -започва вътре да се образува една купчинка -която по някакъв начин пречи на фотосензора да види пламък който гори напред .Горелката в случая беше 80 киловатова , и за да установя какво става трябва да погледна в камерата както гори , да ама как ще стане това -отворих вратата на котела с горяща горелка в един склад , 80 санта пламък гори и аз уж гледам какво ставаЯсно. Ще пробвам с по малка доза първо. Аз в няколко поста по горе съм писал какво съм направил но не знам дали правилно разсъждавам..Та мръднах нещо -дали секундите за подаване намалих , дали нещо въздуха , май по скоро подаването .Понеже се ползваха 2-3 вида пелети затова различно горяха .
filmatoplo
- майстор
О сега видях какво си писал -голяма доза наведнъж и повече време да чакаш да горят , аз при Грейко понякога разделям дозата за 3 та степен на 2 по малки и веремето за изчакване разделям -така пуска 2 по малки дози през по малък интервал и така по често бута пепелта , това го правя при слънчогледовите пелети , гори добре и чисти добре .Така няма голяма купчина пелети , пелетите шават почти постоянно с по честата доза -така се вкарва повече нужен въздух за горенето и пламъка е по буен .
alex_serviz
- специалист
filmatoplo написа:... аз при Грейко понякога разделям дозата за 3 та степен на 2 по малки и веремето за изчакване разделям -така пуска 2 по малки дози през по малък интервал и така по често бута пепелта , това го правя при слънчогледовите пелети ...И аз при мен го бях направил така ( за слънчогледовите пелети ) миналата зима. След разговор със завода, обаче си върнах подаването и цикъла на първоначалните стойности. Идеята е да има достатъчно време ( при по-големия интервал на подаване ) новите пелети да се загреят в огнището ( до като им дойде реда да се запалят ), да започнат да отделят пиролизен газ, който допълнително да гори.
Въпреки, че сега като се замисля, май времето за затопляне на новите пелети се получава еднакво.
LazarGanev
- "Велик майстор"
lakosste написа:Запази цикъла и подаването, но въздуха го вздигай на стъпки до 55 за пробаLazarGanev написа:Пробвай с повече въздухНа 47 процента на трета 45 на втората и 42 на първа е. На колко да ги направя? Пелетите на трета съм ги направил на 7сек. През 47сек.за да може повече количество да влезне за да избутва а съм увеличил интервала и въздуха за да могат да изгорят. Незнам правилна ли ми е логиката.
filmatoplo
- майстор
Не казвам че разделянето е решение но не е грешно , няма логика да се пльосне голямо количество пелети и голяма пауза -така се наблюдава работа на импулси .Имах такъв случай и при други горелки -Фероли и ИВГ .А що се однася до това времето при разредените дози си е достатъчно за се запалят пелетите , да отделят газ и да изгорят , ако това не е на лице те просто ще паднат не изгорели , което не се случва .За Въздуха както казва Лазар също го повиши за тест , разните пелети си го искат , наблюдавай до каква степен пепелта ще започне да се издухва , подковата да не започне да се пробива дълбае , и пламъка да започне да се мята на 2 езика , с отхвърчане на неизгорели пелети . Лазар ако е имал първата Грейко , аз имах втората -запалих я на двора , не със нейната си запалка ами с вестник и кибрит
без котел фотосензора прекратти запалването
така е в началото .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература