Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivanovbg - майстор
Tова е ясно, но е валидно само ако е двоен или троен радиатора. Макар че има и радиатори без конвекторни пластини.
:partyman:
kyxap - специалист
Аз поради липса на място си купих на 900 височина, тройни, за да имам мощността, която ми трябва. С поръчка бяха, но чаках около седмица, не беше кой знае колко време.
LazarGanev - "Велик майстор"
ivanovbg написа:
Tова е ясно, но е валидно само ако е двоен или троен радиатора. Макар че има и радиатори без конвекторни пластини.
Да, и това е ясно, ама кой купува единичен радиатор, като няма място? :)
ivanovbg - майстор
Доста хора. Все пак двойния отнема поне 12см разстояние от стената, а единичния може да е и 2 метра висок/дълъг защото обикновено няма ограничение във височина..
solar_entusiast - специалист
ivanovbg написа:
solar_entusiast, обясни как един правоъгълник отдава повече топлина - с късата или с дългата страна водоравно и го обясни с изчисления.

Ако тръгна да ви го обяснявам няма да имате пари да ми платите лекторските, а мойте са по-високи и от на Иван Костов в Щатите. Пък и вие разбирате от всичко и невиждам нужда от такова нещо. А за изчисленията обикновенно след третата ракия сами ще си станат. :partyman:
Иначе постройте си температурното поле при конвективния топлобмен по повърхността на стената и сам ще намерите отговора.
Или отивате при "идиотите" където си губят времето да го учат това 4 - 5 години в ТУ София и ще разберете.
romanpm - майстор
ivanovbg написа:
А какво мислите че се разваля като е настрани? Системата не е гравитачна. Никакво значение няма разположението в пространството на радиатора. Ставате роби на статуквото :yawinkle:
Даже в автомобилите масово радиаторите са със странични казанчета.
Там въздушната струя е принудително движена , нали ... :wink:
LazarGanev - "Велик майстор"
ivanovbg написа:
Доста хора. Все пак двойния отнема поне 12см разстояние от стената, а единичния може да е и 2 метра висок/дълъг защото обикновено няма ограничение във височина..
Ще си замълча, явно имаш повече опит

Тема "Панелен радиатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: