• 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Тези пелети които аз съм наблюдавал бяха 8 мм , правят 30-40 %пепел от обема си , правят бял пухкав налеп по котела вътре -маха ле лесно , ако котела е по стар и неуплътнен леко има мирис на слънчоглед .Няма случай горелката да не запали с тях -работи с голям пламък .Напрашават се малко по често датчиците на оптодвойката и спира големия шнек , след почистване тръгва веднага .Имам случай по дълъг пелет да затегне в големия шнек .Общо взето е това , по горивната камера не се е образувал някакъв нагар който да направи проблем -само пепел в по голямо количество , пъни често дъното на горелката .Да не забравя -горелка Грейко .
rosso666 - специалист
а кавки киловати топлоотдаване им дават?
filmatoplo - майстор
Понеже горелката Грейко е на брат ми затова наблюдавам всеки ден , разхода по негови бележки е почти същия , тоест не е осезаемо по голям .Няма информация за калоричност , понеже са насипни , но гори даже с по голям пламък - това е пак някаква насока .Иска по голям дълбок пепелник , ако котела ти е Бош и се вдигне над 50 сантова кутия за пеплник цена няма да има за слънчогледови пелети .Ако пък ще е нов котел Грейко също .
rosso666 - специалист
бош е да ;) ама не знам дали ще мога да се справя с тази кутия .... нямам идея как да го вдигна ???? а по самата горелка образува ли се някаква твърда шлака??
filmatoplo - майстор
Аз да го имах този дерт с кутията , има снимки -даже Н Ганев се справя добре с тях , ако не ти направи поне ще ти даде размер , то и ти може да мериш с ролетка :) , хубавото е че си решаваш мн проблеми с пепелта , пък не е за 1 година .По принцип полеп по самата горелка с времето се появява , но по скоро от дървестните пелети с кора в тях .
LazarGanev - "Велик майстор"
Никакви налепи няма по горелката на Грейко, ама за твоята не знам
rosso666 - специалист
мойта скоро ще ви покажа тунинга и ...въпросат ми беше дали по принцип дали има афинитет пепелта на тези пелети да прави твърда шлака
s_s1 - специалист
Започна вече отоплителен сезон 2015-2016 г. поне у наше село. По мои спомени миналата година по това време вече бях изгорил м/у 300 и 500 кг . костилки и черупки.

За този сезон съм се запасил с около 800 кг. костилки, около 3 тона орехови черупки /които смесвам в съотношение 1/4 с костилки, за да ги поема шника/ и 2 тона пелети направени от отпадъци от мебелна промишленост, на които не знам какво е качеството. Също така имам около 20 м3 дърва, които отдавна вече са пресъхнали, даже и частично изгнили и изядени от червеи, които ще горя ако зимата се окаже много студена или при липса на ел. захранване.
filmatoplo - майстор
:) Само въглища нямаш за зеления звяр .Дамусе не види , само в БГ говорим за малък разход -няколко клипа изгледах за Германия , та там пълнят мазето с 7-8 тона пелети , цъкат котела на макс , посред зима пелетите свършват -камион цистерна пристига с още толкова пелети , и отново газ на котела .Ха сега де -никой там не гледа като нас да цепим килото на 2 .
fbr - майстор
Те и резервоарите на колите си ги пълнят догоре, ама я виж у нас, всичките ръждясали на по 10-20 лева. Беднотия до шия.
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: