• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
emergency_bg - специалист
смятате ли че е добра идея да извикам дърводелец за стара двойна дървена дограма. Целта е да се свали боята, да се лакира, старият маждун да се махне и да се сложи нов или силикон, и да се сменят дръжките, един вид освежаване. Дали има смисъл да се прави или е по добре да се поръча нова? Каква според вас ще е цената в единия и другия случай?
става въпрос за врата, голям и малък прозорец в панелен хол 3,5 на 6,5
любител - специалист
Не си заслужава труда и парите.

Дограма от панелка няма свястна.

Нито ще я направиш по-красива, нито ще си подобриш в необходимите граници изолацията.

Не си дал точните размери, но се подзразбира, че е вратопрозорец, т.е. приблизително с размери врата 230х80 и прозорците 210х145 см.

Потърси при производител според материала и модела колко ще струва, но май грубо за ПВЦ от среден клас към 800 лв.
благодаря ти за отговора, задължително обаче държа да е дървена дограма. можете ли да ми препоръчате дърводелец от варна, с който да говоря както и ориентировъчни цени.
nihonjin - специалист
Това начинание е свързано с много, много работа. Правих го в моя апартамент, сам и тогава си струва. Даже си свалих старите мартинки, шлайфах ги, боядисах ги с автоемайл лак и ги опекох във фурната да хване по здраво.
Преценката ми е че ако въобще намериш някой да се захване с този чанч, ще трябва да му платиш колкото за нова дограма.
Един пример. Стария маджун се беше направо вкаменил. Отне ми по един ден на стая да го махам с най-различни техники и пак счупих 1/4 от стъклата.
любител - специалист
emergency_bg написа:
благодаря ти за отговора, задължително обаче държа да е дървена дограма. можете ли да ми препоръчате дърводелец от варна, с който да говоря както и ориентировъчни цени.
Ако искаш нова дограма няма нужда да говориш с дърводелец.
Трябва ти фирма производител на дограма със слепен профил и стъклопакет, а отделен "елемент" това не може да го направи. Не се лъжи да думите на такива майстори ако решат да ти се кълнат.

Сещам се за един офис на такава фирма под Обредния дом.
Улицата е "Дебър", номера не мога да кажа, но е срещу т.н. Ведомствена книжарница. Но се приготви да платиш, по-скъпо от за качествена ПВЦ дограма.
сещам се къде е това място, щом е толкова скъпо значи няма да е стъклопакет, а двоен прозорец с обикновено стъкло.
Все пак чакам още мнения и препоръки. :thumbs:
ДА СИ КАЖА МНЕНИЕТО ПО ТОЗИ ВАПРОС:ЗА МЕН СЛЕД ДАЛГО ПРОУЧВАНЕ ЗА ДОГРАМИТЕ ОТ ДЪРВО-НЯМА ПО ДОБРА,НАМЕРИ ДЪРВОДЕЛЕЦ ДА ТИ НАПРАВИ ДВУКАТЕН ПРОЗОРЕЦ НО ДА НАПРАВИ КАНАЛИ ЗА ГУМЕНО УПЛАТНЕНИЕ И ЩЕ Е НАЙ ДОБРОТО!!
Artur Dent - напреднал
... направо ме настъпихте по мазола с тая тема.
В къщи от една година се води борба дали да се смени старата дървена панелска дограма с ПВЦ или да се "освежи" както беше писано по-горе.
Та в крайна сметка останахме на освежаването.
Кажете моля повече за каналите за уплътнения - размери, къде се правят /имам предвид мястото на профила/ и т.н. Като ще се прави поне да става за нещо след това.
само да кажа две думи, като автор на темата - година и половина по късно сме със PVC дограма с К стъкло във всички стаи. Ето и малко предистория- макар че май бях писал преди.
Февруари 2007, по времето когато е пусната темата купих пистолет с горещ въздух и виброшлайф и като се почна едно стъргане, едно шкурене, после боядисване, лакиране с яхтен лак и т.н. Аз не останах доволен от резултата - остатъците от многото слоеве блажна боя слагана през годините си личаха под новата кафява боя, боята махагон за дърво нямаше добра плътност, а идеята да сменя механизмите така и не се осъществи. да не говорим че това е много мръсна и пипкава работа, става много бавно и се цапа мнооого.
с 2 думи стана голяма мацаница, която при първа /финансова/ възможност смених с PVC. За съжаление вътрешните врати още стоят, направени по същия начин.
та не казвам, че идеята е неосъществима, по скоро аз не се справих. но определено смятам, че старата дървена дограма на панелките не може да се "освежи" и да стане нещо хубаво.
bisplus - специалист
Ако решиш да сменяш вратите с интериорни имам познат във Варна който ще ти направи добра оферта .
  • 1
  • 2

Тема "дърводелец варна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: