Нека намерим най-тънките цени.
fore - майстор
Пасат 2001

Алумина е мек и е възможно да се износят с времето. За сега нямам проблем. Но пък точно заради мекотата на метал, болтовете задират повече в него и се отвиват по трудно.

100 Нютона го пробвах и ми се стори много малко усилие за болт на джанта. Леко затягане. 170-200 си беше стегната работа.

В мене няма бързи връзки. Всичко остан на Вилата. Ще трабва по снимка и спецификации да купувам. Или на Райдер верта бил със същите връзки-та по него да меря.
Tiger221 - специалист
За твоята кола е 120нм предписанието на производителя. 140-150нм си е напълно достатъчно,според мен.
mgbagera - специалист
Колеги я кажете вие сложили ли сте такламита за смазване на пистолета ? Аз днес се загледах в него и ми направи впечатление че вътре отвора е с размер около 3-4мм което според мен обезсмисля слагането на какъвто и по голям да е маркуч :?

Поправете ме ако греша но дори и да сложиш маркуч с по голямо Ф то дебита веднага се намаля след такаламит и неговия отвор от 4мм :?

Гледам тук и в друг форум се оплакват от пистолета че бил слаб. Аз пък се оплаквам че е силен. Затяга с такава сила че после ти трябва тръба за отвиване. Когато затягам джанти с него ги затягам на най ниската степен (1) и после на ръка си ги дозатягам.

Пробвах да затегна болтове на бус на най силното и после да проверя с тръба 1м дали има мегдан за дозатягане. Е тръбата не мръдна и мм. :-D Не знам колко нютона правя с тръбата но явно е по малко от пищова. Е разбирасе не рипам като луд с двата крака върху тръбата.
Tiger221 - специалист
mgbagera написа:
Колеги я кажете вие сложили ли сте такламита за смазване на пистолета ? Аз днес се загледах в него и ми направи впечатление че вътре отвора е с размер около 3-4мм което според мен обезсмисля слагането на какъвто и по голям да е маркуч :?

Поправете ме ако греша но дори и да сложиш маркуч с по голямо Ф то дебита веднага се намаля след такаламит и неговия отвор от 4мм :?

Гледам тук и в друг форум се оплакват от пистолета че бил слаб. Аз пък се оплаквам че е силен. Затяга с такава сила че после ти трябва тръба за отвиване. Когато затягам джанти с него ги затягам на най ниската степен (1) и после на ръка си ги дозатягам.

Пробвах да затегна болтове на бус на най силното и после да проверя с тръба 1м дали има мегдан за дозатягане. Е тръбата не мръдна и мм. :-D Не знам колко нютона правя с тръбата но явно е по малко от пищова. Е разбирасе не рипам като луд с двата крака върху тръбата.

Омаслителят е сложен при мен,в интерес на истината не съм се заглеждал ,колко е отворът на омаслителят и не съм пробвал никога без него,но при първа възможност ,ще пробвам. Може малко да му се увеличи силата,но това с едноднометровата тръба не го вярвам. Ако е един метър тръбата и ти си 80кг. правиш приблизително 800 нм.,което е 3 пъти повече от характеристиките на гайковерта.
lov - майстор
Едно е съпротивлението на стеснение което е с дължина да кажем 20_30мм друго е когато е няколко метра.Вярно че пак има загуби отвътрешното триене но те са несъществени.
vasko9999 - специалист
lov написа:
Едно е съпротивлението на стеснение което е с дължина да кажем 20_30мм друго е когато е няколко метра.Вярно че пак има загуби отвътрешното триене но те са несъществени.
Много точно казано. =D>
mgbagera - специалист
Tiger221 написа:
това с едноднометровата тръба не го вярвам. Ако е един метър тръбата и ти си 80кг. правиш приблизително 800 нм.,което е 3 пъти повече от характеристиките на гайковерта.
Е сега може леко да съм преувеличил но съвсем леко.
Обаче утре обещавам че ако имам време ще премея дължината на тръбата и при възможност ще измеря с колко нютона е стегнато.
Tiger221 - специалист
lov написа:
В кръга на шегата ,те и ноздрите ми са 30-40мм,ама като запуша едната и не ми стига въздуха.
Ако стеснява,толкова много този омаслител ,може би наистина,ще има леко подобрение,ако се махне.
lov - майстор
С касовата бележка и бегом да го върнеш тоя нос. :lol:

Извън майтапа дефектен е.
Kasap - специалист
lov написа:
С касовата бележка и бегом да го върнеш тоя нос. :lol:

Извън майтапа дефектен е.
Определено колегата трябва да се обърне с рекламация към "производителя" :-D

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: