Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
miroki - майстор
Между другото и на мен ми се "въртят" багетите в ръцете.
Мина известно време (не много) преди да разбера че се въртят както аз искам а не поради някаква друга причина. :shock:
Напълно ли си сигурен, че ти ги въртиш?
А какво ти е обяснението, че на 3 ма човека един след друг, се въртят на едно и също място без да са видели другия. Сами са поискали да е там ли?
Да аз също не знам физичната причина за събирането им. Както и защо не се получава на всички.
Но чак да се нарича илюзия или шаманизъм, си е чиста спекула.
Пък други реват от хидрогеолозите.
hidrazin - майстор
Здравейте, имам нужда от поливна вода и реших да направя сондаж. Извиках двама "специалисти" в откриването на подпочвена вода с "багети" които до момента са безгрешни. Аз обаче съм късметлия и при 22 метра до 32 метра сондаж излезе сива глина и сондьора ми каза, че досега под сива глина вода не е намирал. На 32-ия метър прекратихме сондажа, платих до тук 3000 лв. и сега се чудя дали да продължавам въпросния сондаж или да търся вода в парцела по някой друг метод.
Преди година - две се обажда едно силово лисе да му направим сондаж . Естественно багетиста му беше дал точка на сондиране и дълбочина, мисля че беше 15 м . Сондирах му 15 м - нищо , още 10м пуснах за моя сметка понеже беше точен и коректен , а и работа изках да свършим - беше на скала и вървеше бързо . Пак нищо.
Прати хора да доведат багетиста , доста конфузно положение за него . При въпроса къде е водата нищо не можа да каже.
Изпрати го със здраве . Доведе в същият ден още 3 ма багетисти , единия с лозови пръчки , друг от върба третия не си спомням вече .
Резултата е че огазих двора на лятната му къща и . Разпробихме там където казаха пак по същата схема казват 15м примерно , аз дупча 25м .
Никъде не излезе .
Тая седмица сондирахме на 2 места където бяха указали хора с багети . Пуснах 10м повече дълбочина от това което бяха казали , и нищо .Смисъл в подследствие може да се напълнят сондажите , но това което казаха шаманите не се оказа вярно.
Като бях дете дядо ми реши да направи геран на лозето. След солидни махленски препоръки 2-3 търсачи, независимо един от друг търсиха (с клечки). Пробвахме разбира се и ние - на мен и не помня на кого още от родата, клечките уж наистина тръгваха да се въртят.
Сондата вода не намери. Поне не солиден пласт вода.
:partyman:
Andri01 - майстор
Доган-водещ "хидролог" във България! Е,взема доста скъпичко / по 1,5млн./ ,но пък е гарантирана корупцията!! :)
miroki - майстор
hidrazin написа:

Явно са били специалисти, колкото мен или теб. :partyman:
Или доста почерпени от преди да почнат.
Такива на които играят медните, но не знаем как да намираме вода и кога е оправдано да се копае.
Нали се сещаш, че с това даде отрицателен отговор на това, да копаеш където ти падне, както съветваше сам по-рано. Явно няма вода на всякъде. Видно от твоите цитати.
За това се търси човек, който е намерил много вода. Дори и такъв може да каже: Не е сигурно твоето място, по-добре не копай, ако решиш обаче копай ето тук има малък шанс, и после цитира човека, че му казал да копае.
Има парцели на които не е намирана вода.
Но човека копае някъде, не излиза и после казва: Виках 3 ма да търсят, копах еди колко си, но вода няма. Нали се сещаш, че ако каже копах ей така на тъмно всички ще го спукат от бъзик. За това казва гледаха и казаха тук да копая, но не излезе. И не казва кой му е казал.
Има и самозванци естествено. Уж търсят за пари. Мен ако ме извикаш и ти търся, ще те излъжа 90%.
Въпреки, че са ми казали това онова, не мога да търся вода на хората, нищо, че се кръстосват пръчките. Когато е дълбоко водата пръчките от рано започват да се движат и може да се обърка мястото с 4-5 метра разлика, което може да е решаващо. Ябълката при мен не играе, а с нея е най-сигурно.
Но на човек нищо не му пречи без пари да си изкопае кладенеца с тръбата за която писах, и като излезе вода, да почва.
Това което подадох по-рано го прочете нали?
Ако науката е толкова сигурна защо решиха да изпуснат двоен надник, това е безумно, ако са сигурни. Ето част от текста:
първо реших да проверя какво казва науката. отидох при 3 фирми които търсят вода с електронна техника. с много малка разлика и при трите фирми ситуацията бе еднаква -- всичките се тупаха по гърдите колко са велики и как нямат пропуск при намирането на водата . все пак това на мен не ми вършеше абсолютно никаква работа . на думи всички са велики а дали са готови да застанат твърдо зад думите си с конкретни действия. ето защо аз исках да ми гарантират че при сух сондаж разходите по сондажа ще бъдат за тяхна сметка ( все пак всичките на думи са много велики )за сметка на това при намиране на вода аз ще им платя двойно. абсолютно никой не се съгласи на този вариант.
пп. Писал съм но, май не съм публикувал поста. Една тръба около метър дължина и 6-7 см. диаметър, дебелостенна и тежка, се за заостря в единия край. В другия се връзва въже отначало с чук се забива по малко, а после се пуска в отвора. Отнема по 4-5 см. пръст на удар. За няколко дена се копае 8 метра ( при един тест при мен) и се вижда дали има вода. Като излезе вода, се слага мрежа в тръбата, да задържа пясъка и го вади догоре. Въжето трябва да е много здраво, понеже като се забие трудно се издърпва.
hidrazin - майстор
Не знам защо продължаваш да ме занимаваш с бабини деветини?
Цитата дето си дал е на не много грамотен човек. Ми то няма и една главна буква в текста бре.
Извадили му вода на 60 метра... Ми можеше да е на 80, 100, 140 ... докато излезе или докъдето може сондата. :-D
Нали се сещаш, че с това даде отрицателен отговор на това, да копаеш където ти падне, както съветваше сам по-рано.
Я пак. Писал съм за района където ми е сондажа. И да, там се прави сонда не където "играят" :lol: пръчките а където ти е удобно.
Знам как се прави сондаж. Твоя метод е неприложим в моя регион пък и е доста допотопен, енергоемък...
Та за мен нещата са ясни. Ти продължавай да вярваш в мармота дето завива шоколади. :-D
miroki - майстор
Не знам защо продължаваш да ме занимаваш с бабини деветини?
Аз също не знам защо се занимаваш. Не занимавам теб. А ти показвам грешни неща, с които ти се мъчиш да ме занимаваш, като апострофираш всяко едно мое мнение в тази, а и не само, тема. В явния си неуспех да търсиш или да ти търсят вода с пръчки. Но вече съм възприел, че това е твоето амплоа, на всяка тенджера похлупак. И за това не се обиждам от теб, включително и това с пръчките отзад, което си беше брутално вулгарно.
То и северното сияние е бабини деветини, а това, че земята не стои на слон или костенурка, не смея да коментирам дори.
За теб съм разбрал, че това търсене на вода е бабини деветини.
Писах на останалите хора които не вярват за пръчките, да тестват и след това ще коментираме.
Спирам да пиша за това, докато някой не пожелае да коментираме неговия резултат.
За всички, споделих си лични опит от сърце, все на един ще свърши работа.
Точно за това е този форум.
hidrazin - майстор
Ооо... То и аз за това пиша - за да не се лъжат хората по разни шарлатани. Независимо дали за пари или за без пари ги лъжат.
Радистезия, багети, махала, магии, екстрасенси, газът на бай Браун, устройства за икономия на гориво и ток, дрън, дрън...
Крайно време е хората да престанат да вярват в глупости.
Та нека всеки сам си прецени.
miroki - майстор
Така е, нека всеки сам си прецени, а не да псува после нас.
MamaMy - майстор
И аз не съм наивен и не вярвам на разни алабализми. Бях скептичен и за багетите докато не ми дадоха едни да пробвам. Медни правени от спирачни тръбички...
Направих си свои след седмица и вече имам намерена вода на два кладенеца. Иначе обикалях собствения си имот, но доста безрезултатно. Вода няма никъде. Не дава отклонения нито на водопровода, нито а септичната яма. Със сигурност ги знам къде са. Ходих на няколко парцела търсени и от други. Само за пробата. Няма копано нищо там. Багетите се мърдат на определени места доста. Пробвам даденото място от всички посоки за да определя диаметъра и точно къде е центъра. Не знам и не мога да определя дълбочина.
В крайна сметка посочените от мен места са посочили и другите преди мен.
Как се случва всичко това не мога да си обясня. Противоречи на всичко което съм учил, но явно работи. Предполагам, че има много неща които науката не знае и не разбира. Не смея да споря за такива неща. Не съм подготвен и запознат. :?
dragozow - майстор
Шанса да дадеш няколко хиляди за сонда на посочено от багетистът място и да не извадиш вода е огромен. В такива случаи багетистът се покрива. Ако го накарам да върне парите няма да е толкова сигурен в откривателските си способности.

Тема "Кладенец във варовикова скала, има ли смисъл?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: