Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lakosste - специалист
filmatoplo написа:
Не казвам че разделянето е решение но не е грешно , няма логика да се пльосне голямо количество пелети и голяма пауза -така се наблюдава работа на импулси .Имах такъв случай и при други горелки -Фероли и ИВГ .А що се однася до това времето при разредените дози си е достатъчно за се запалят пелетите , да отделят газ и да изгорят , ако това не е на лице те просто ще паднат не изгорели , което не се случва .За Въздуха както казва Лазар също го повиши за тест , разните пелети си го искат , наблюдавай до каква степен пепелта ще започне да се издухва , подковата да не започне да се пробива дълбае , и пламъка да започне да се мята на 2 езика , с отхвърчане на неизгорели пелети . Лазар ако е имал първата Грейко , аз имах втората -запалих я на двора , не със нейната си запалка ами с вестник и кибрит :lol: без котел фотосензора прекратти запалването :lol: така е в началото .
Тази вечер мисля че стигнах до някакви изводи. Да попитам как се разделят тези дози защото както ще обясня по долу май че има смисъл. Като се прибрах тази вечер реших да почистя горелката. Като избутах пепелта по дъното на чашата имаше образувани малки издутини от шлака. Снощи едно че гаснеше но и не ми харесвше как гори. Самата форма наа подковата си беше като кравешки.......... Пепелта се беше качила доста нагоре но все пак гореше. Та тези полрпи са пречили на пелетиге да се хлъзгат и напред а само избиваха в страни. Сега има и друг момент. Тъй като първата секция на котела досега е бил бункер, налепите в него бяха доста. Сега огъня малко по малко ги отлепя и забелязах, че са падали и вътре в огъня. Имаше следи от полепи и по страничните дупки.. Мисля си, че шлаката от сл пелети е едно на ръка но и тези топящи се полипи са спомогнали за образуването на тези неща по дъното които пречиха на пелетиъе да се движат правилно и да образуват потковата. Сега като запалих, луксовете са 160-184 и подковата е очертана излиза синкав пламък в основата а от най горните пелети излиза газ. Сега да обясня според мен защо е добре малки дози през малкп време макар че да не се повтарям, филма го е обяснил-по често раздвижване на пелетите а от там по трудно полепване на шлака по дъното/ако се е образзувала заради лоши пелети/ която да нарушава правилното разпределяне на пелетите в чашата. Ако имам правописни грешки се извинявам но пиша ма телефона.
LazarGanev - "Велик майстор"
На коя мощност ти гори горелката? На трета мощност никаква шлака няма по дъното, никакъв огън - горенето става върху купчината с пелети :?
n.ganev - майстор
Поне не пишеш на маймуница щото има и такива и после се сърдят че не получават отговори на въпросите си :yawinkle: .Писали сме едновременно.
lakosste - специалист
LazarGanev написа:
На коя мощност ти гори горелката? На трета мощност никаква шлака няма по дъното, никакъв огън - горенето става върху купчината с пелети :?
Основно на трета защото я паля за по три часа.Може и това палене и гасене да е причина,може самите пелети а и както казах попадането на стари полепи от котела в огнището защото шлаката снощи която се образуваше отпред беше една такава слепена някакси и не падаше равномерно.Тази вечер горя доволно.Подковата не беше в идеално очертание ,като при дървесните, но това е заради повечето пепел предполагам-макар,че на трета степен беше идеална.
Сега на трета настройките са 6-44-46,втора 4,5-45-44,първа 2,5-45-42.За дървесни ще пипна втора и трета .
lakosste - специалист
n.ganev написа:
Поне не пишеш на маймуница щото има и такива и после се сърдят че не получават отговори на въпросите си :yawinkle: .Писали сме едновременно.
:prost:
Мерси за разбирането
n.ganev - майстор
lakosste написа:
LazarGanev написа:
На коя мощност ти гори горелката? На трета мощност никаква шлака няма по дъното, никакъв огън - горенето става върху купчината с пелети :?
Основно на трета защото я паля за по три часа.Може и това палене и гасене да е причина,може самите пелети а и както казах попадането на стари полепи от котела в огнището защото шлаката снощи която се образуваше отпред беше една такава слепена някакси и не падаше равномерно.Тази вечер горя доволно.Подковата не беше в идеално очертание ,като при дървесните, но това е заради повечето пепел предполагам-макар,че на трета степен беше идеална.
Сега на трета настройките са 6-44-46,втора 4,5-45-44,първа 2,5-45-42.За дървесни ще пипна втора и трета .
Баси , ти си почти на настройка за дървесни :yawinkle:
lakosste - специалист
n.ganev написа:
lakosste написа:
LazarGanev написа:
На коя мощност ти гори горелката? На трета мощност никаква шлака няма по дъното, никакъв огън - горенето става върху купчината с пелети :?
Основно на трета защото я паля за по три часа.Може и това палене и гасене да е причина,може самите пелети а и както казах попадането на стари полепи от котела в огнището защото шлаката снощи която се образуваше отпред беше една такава слепена някакси и не падаше равномерно.Тази вечер горя доволно.Подковата не беше в идеално очертание ,като при дървесните, но това е заради повечето пепел предполагам-макар,че на трета степен беше идеална.
Сега на трета настройките са 6-44-46,втора 4,5-45-44,първа 2,5-45-42.За дървесни ще пипна втора и трета .
Баси , ти си почти на настройка за дървесни :yawinkle:
С твоя помощ. :prayer:
n.ganev - майстор
Ръгай чушки в боба да е кисело зелето и ракията да бъде на цвят бледожълта, а на вкус - приятна да се гълта :yawinkle: .
LazarGanev - "Велик майстор"
n.ganev написа:
Ръгай чушки в боба да е кисело зелето и ракията да бъде на цвят бледожълта, а на вкус - приятна да се гълта :yawinkle: .
Не разбирам за какво говорите - някаква помощ трябва ли :drinkers:
lakosste - специалист
LazarGanev написа:
n.ganev написа:
Ръгай чушки в боба да е кисело зелето и ракията да бъде на цвят бледожълта, а на вкус - приятна да се гълта :yawinkle: .
Не разбирам за какво говорите - някаква помощ трябва ли :drinkers:
:2thumbs: g Щом трябва и на маса ще се помага. :group3g:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: