Нека намерим най-тънките цени.
fore - майстор
Mахането на масльонката едва ли ще повиши съществено КПД-то в +

Нещата може да се сравнят и с ел проводник и консуматор, макар и не съвсем коректно.

Когато се захрани мощен консуматор през проводник с голямо сечение- токът преминава-проводникът не загрява и консуматора работи коректно. Обаче ако сечението е недостатъно тогава консуматорът работи некоректно и проводникът грее.
В моят случей наблюдавах климатик захранен през панелен контакт. Интересното беше че когато климатика работеше с намалено сечение на проводниците достигащи до контакта- се ошашкваше и работеше през земя. Шукото нагоря. След като открих къде се губи част от сечението -в другата стая -притехнах клемите там-климатика заработи нормално и всичко се оправи.
Какво ми направи впечатление- в крайна сметка остана много късо жило на 1,5 квадрата - от клемата на контакта до шукото му. Въпреки това няма проблем това късо жило с малко сечение за работата на 18-ката.
stan73 - майстор
Някой купи ли си клещите за кримпване (производител Компернасс) ?
Какви са Ви впечатленията ?
fore - майстор
По точно кои клещи за кримпване - на тик/так копчета на РЖ45 или друго ?

Тик/таковите са тип/топ. :-D
stan73 - майстор
Клещите за кримпване, които имам предвид са за кабелни обувки, щепсели и муфи. Цената им беше 30 лева. Чудех им се много, но накрая си купих. Още не съм ги тествал, та се чудех ако някой колега (особено ако е напреднал в сферата (не казвам чак про, защото като такъв вероятно вече ще си е купил професионален инструмент)) си е купил от тези, какви са му впечатленията. На времето като системен инженер в Девня имах зачислени едни японски, бяха страхотни, но цената им беше космическа... Тези сякаш не изглеждат зле за цената си (но освен металният скелет, около механизмът има нещо като пластмасови черупки, дано това не е голям проблем), и мнение от колега занимаващ се активно с подобна дейност вероятно ще е доста полезно...
nv952 - майстор
stan73 написа:
Клещите за кримпване, които имам предвид са за кабелни обувки, щепсели и муфи. Цената им беше 30 лева. Чудех им се много, но накрая си купих. Още не съм ги тествал, та се чудех ако някой колега (особено ако е напреднал в сферата (не казвам чак про, защото като такъв вероятно вече ще си е купил професионален инструмент)) си е купил от тези, какви са му впечатленията.
Ако някой има про инструмент надали ще вземе тия :-D
И аз ги мернах обаче не ги взех щот вече имам (при това бая над тия 30лв :sad: )
Хубавото им е че са комбинирани и не се носят няколко неща :)
Лошото е че не се знае колко добре работят от към качество :cool:
Но ако не работиш с тях всеки ден не би трябвало да се развалят скоро :roll:
monster18 - специалист
Тези гайковерти май само ги обсъждаме а никой не пробва как действа ,чакайте сега идва сезона на смяна на гуми и така нататък и ще се пробва .Аз пък лично съм свидетел на един приятел в гаража си със правен компресор по малък и от лидълския може би беше 15 литра ,как гайковерт не беше лидълски но си работи без проблем !но аз мога да коментирам след като пробвам а все още ни съм ;)
Passa - специалист
Понеже споменахте веригата Алди на местото на Пени, та ми е интересно там ще има ли машинки разни ?
stan73 - майстор
Passa написа:
Понеже споменахте веригата Алди на местото на Пени, та ми е интересно там ще има ли машинки разни ?
В немско поне имало доста и по отзиви на колеги хубави (а даже и аз имам един винтоверт за продаване Шварцбах Веркцойге (пак от Алди) - добра машинка си е (особено тунингована с гелов акумулатор), а по-новите им сигурно са още по-готини). Само дано Алди да дойдат и в БГ. (защото доколкото разбрах още изобщо не е сигурно). А в случай, че дойдат, даже и любимите ми (засега) Лидл, заради конкуренцията, предполагам ще са принудени да внасят повече инструменти. Повечето от това което например се пуска в Германия, тук не го виждаме.
gogyto - специалист
Passa написа:
Може да разгледаш, има машинки доста, да, и не само....
http://www.aldi.com/
stan73 - майстор
Малко Алди хубавини:
https://www.aldi.co.uk/en/specialbuys/sun-27-sep/

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: