• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dalgia - специалист
apeiron написа:
Ето ви електрически котел, направен на същия принцип.
http://www.apeiron-bg.com/gallery.html/4?cat_id=3 .... разгледайте галерията и ще я видите джаджата.
Нагревателя представлява метална тръба в която са поставени 1 или 2 електрода от специална сплав. В системата има специален електролит.
При подаване на напрежение протича ток м/у корпуса и електода, като зависи от специфичната електропроводимост на електролита с каква мощност ще работи системата.
При повишаване на температурата се вдига и мощноста....
Може да се регулира от 0 до зависи от електрическия модул колко кВ позволява...
ето котел който ползвам един месец за отопление но лапа зверски ток без специален електролит.За 9КВт изчислена консумира 38А ток и държи 58гр. в инсталацията.Амперите са при 58гр. иначе при 20гр старт са 20-25А.Контролният електромер отчита 30 КВт за денонощие и термостат с диферент зададен 10гр.В стайте е топло 22гр но консумацията не ми харесва :?

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (23.84 KиБ) Видяна 9381 пъти
илко илиев - специалист
този начин за отопление го знам от 1996г.и съм гоправил много пъти но гълта много ток мен ме интересува това нищо на Питер Давеу от какъв материал е направено и какво има вътре и как е зглобено ако някой знае и ако желае нека каже
LazarGanev - "Велик майстор"
Въпроса е дали има принципна разлика между двете и кой вярва в това! :?
илко илиев - специалист
има разлика и аз вярвам но няма никъде схема какво има вътре и от какъв материал е
В. Петров - специалист
Току що почетох малко това:

Руководство по эксплуатации. Котлы электродные водогрейные ОЧАГ, ГЕЙЗЕР и ВУЛКАН

Не е показана конструкцията, но дълбоко се съмнявам, че тези котли ще издържат лабораторно изпитание за електробезопасност и електромагнитна съвместимост в ЕС.
илко илиев - специалист
схема няма ли?това може би е начина на един еликтрод за фазата
а нулата на корпус.но това нещо е убиец на киловати.правили сме го през 95год.Някой ако му е намерил схемата от какво е направено
нека пише.
dalgia - специалист
http://www.teplodoma.com/info/install.php
Прочетете описанието как се пуска котела и ще видите че е същия както
го е правил Илко Илиев и аз както съм начертал схемата.Даже някъде по сайта имаше снимка на котела вътре с накипите.ТАМ си пише ао не ви устройва мощноста добавете сол.
илко илиев - специалист
не е сол а сода бикарбонат;тоест сода за хляб.НО внимавайте защого се слага чаена лъжичка и е желателно да имате ампер клещи да гледате ампеража защото се качва
илко илиев - специалист
защо вече никой не пише за камбаните на питер.аз постигнах
10-л.вода за 10-мин.до 60гр.соколо 900вата.някой нещо да е опитвал или да знае нищо по-вече
Petyr - специалист
илко илиев написа:
защо вече никой не пише за камбаните на питер.аз постигнах
10-л.вода за 10-мин.до 60гр.соколо 900вата.някой нещо да е опитвал или да знае нищо по-вече
За да загрееш 10 литра вода с 45°К ти трябва енергия около 522 вата. Ти хабиш двойно повече. Явно КПД-то на този метод е доста по-ниско от колкото би било при обикновен реотан (там КПД е над 90%)...

Ако търсиш метод, чрез който да изкараш повече топлинна енергия от вложената, то такъв вече е измислен, викат му термо-помпа.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "НОВ НАЧИН ЗА ОТОПЛЕНИЕ ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: