Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Avas_co - майстор
solar_entusiast написа:
Става чрез обикновенно реле което да се задейства от приемника на звънеца и да затвори импулсно контакти свързани паралелно на тези на етажната бутониера.
Като собственик на идеална част от асансьорната уредба, имаш правото и сам да го направиш, но трябва да уведомиш останалите съсобственици, както и фирмата поддържаща уредбата.
Единствено изменения свързани с безопасността се извършват от лицензиран асансьорен техник, а това не е такова.
Соларния ентусиаст, я по-добре не се изказвай за неща, които не са ти в компетенцията.
Това да не ти е на село каруцата, че да си правиш с нея каквото си пожелаеш?
Глобите за подобни своеволия не са големи, но не са и малки.
Нормативната уредба по въпроса не е тайна, и който желае може да я прочете.
Ще се повторя-асансьорите са много далеч от "направи си сам".
kozl - майстор
Avas_co написа:
Соларния ентусиаст, я по-добре не се изказвай за неща, които не са ти в компетенцията.
Това да не ти е на село каруцата, че да си правиш с нея каквото си пожелаеш?
Глобите за подобни своеволия не са големи, но не са и малки.
Нормативната уредба по въпроса не е тайна, и който желае може да я прочете.
Ще се повторя-асансьорите са много далеч от "направи си сам".
Големия Гражданин да не забравя, че София е най-голУемото село в Циганария :shock:
И да се потретиш у Циганария асансьорите за съжаление са много далеч от сериозната поддръжка. По разбираеми причини. Собственика не разполага с достатъчно средства, а поддръжката кара "през куп за грош".
Контрол на достъпа най-просто и лесно се слага на клавиатурата в кабината. Ако е по-сериозен в кабината ще има датчик за присъствие и създателя на темата няма полза да се интервсува от преработка на дистанционния звънец, защото от етажния бутон няма да може да извика асансьора с пътници в кабината.
НЕкога имаше касички в кабините като контрол на достъпа - нЕмаш мъни не ползваш. :roll:
Avas_co - майстор
Ми, първо, нямам нищо общо със София, нито съм софиянец, нито съм "софиянец".
По втората част на разсъжденията-да кажем, че съм горе-долу съгласен.
По третата част- ми, контрола на достъп може да се направи само по един начин- един отворен контакт да стане още по-отворен.
И четвърто- касичката си е част от принципната схема, и освен това, пода е подвижен и има датчик и с външна заявка няма тръгне :cry: , ако някой е в кабината.
emil679 - специалист
Avas_co написа:
И четвърто- касичката си е част от принципната схема, и освен това, пода е подвижен и има датчик и с външна заявка няма тръгне :cry: , ако някой е в кабината.

Когато бях малък и чувствително по-лек :roll: , стъпвах на рамката около подвижният под и ме вдигаха с "външна заявка" . :partyman:
kozl - майстор
От малък и тарикат :-D
А стотинката с конеца :?
nikolovvd - майстор
А защо слагате съвремнни схемни решения на асансьор от миналия век?
Като съм бил на 8-9 години се возехме на такъв асансьор със 1 стотинка на конец! :-D
Avas_co - майстор
nikolovvd написа:
А защо слагате съвремнни схемни решения на асансьор от миналия век?
Като съм бил на 8-9 години се возехме на такъв асансьор със 1 стотинка на конец! :-D
Ами, защото все още има не малко работещи такива асансьори, е вярно не съм виждал скоро касичка, но...
И, какъв е проблема да сложиш контрол на достъп на такъв ?
solar_entusiast - специалист
Препоръчвам на хората в темата да вземат да по прочетат малко нормативната уредба и тогава да коментират кое може и кое неможе.
Щом съм написал нещо значи е факт, а не мое лично мнение или твърдение.
kozl - майстор
solar_entusiast написа:
кое може и кое неможе.
Може би какво е позволено и какво не, защото ако автора можеше темата няма да я има.
Редно е действията по асансьора да се съгласуват с поддържащата фирма. Само че не е ясно какъв ще е изхода.
Пример:
Потрошиха се плочките на пода в кабината. Поканих обслужващата фирма да ги подмени с PVC настилка. Отговор - ние не извършваме такива дейности извикайте специалисти за настилки. Да ама специалистите за такива настилки отказаха за 1 кв.м. да се разкарват. И така пак достигнахме до извода "направи си сам".
И може би автора да беше питал "Как да свържа реле към безжичния звънец?"
shotik - майстор
Искам да попитам авторът на темата - толкова ли често идват гости ,че това да е повод за направа на нещо ,което може да е опасно за ползване на асансьора ? Нима това ,че на ден може никой да не дойде или един два пъти да се разходиш и раздвижиш ? А дали ще пропусне да иде до тоалетната в случай на нужда ?

И сега като почнат едни въпроси и отговори , чак да се чудя ,защо ли писах тук .
Станахме много мързеливи хората , това е истината !

Тема "Извикване на асансьор посредством безжичен звънец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: