Нека намерим най-тънките цени.
mitko64 - майстор
С това Алди се отвлекохме, а ето най-новата лидълска гъзарийка http://www.lidl.de/de/parkside-akku-wec ... ageSize=36 . Иначе явно ще чакаме лентовия шмиргел и зегето.
Passa - специалист
Действително големият перфоратор се дозаключва след като се превключи от режим ударно пробиване в къртене само. Като хвана с ръка патронникът и го раздвижа и щраква и се заключва напълно.
Това говори за истински съединител. Както на Спарки. Машината е добра.

Имах един фалшив перфоратор-при него съединителят беше реализиран със феродни шайби. Проблемът беше че когато те се настроеха да приплъзват, реално свредлото заклинваше в бетона и не можеше да пробие бетона. Ако пък се натегнеше повече ронеше колелата. Абе пълен ментак. Та от него излизаше приплъзващ звук от съединителят му. Ако щракаше значи ронеше колела.
prascho - майстор
нинам какъв му е съединителя /лев или десен/, ама като поработи и почва да загрява алуминиевата част след патроника. Охлаждането в тази част не е много редовно. Говоря за партида 2014г.
Passa - специалист
И 4 килограмовият Спарки с напречен двигател загрява там, а е с магнезиева кутия. Даже постояно изтича и смазка като стои в кутията от тези места и от превключвателят му.
В този ред на мисли вчера отвих голямата тапа отгоре при буталният механизъм и лъсна алуминиевата резба-стоеше добре. Вътре пълно с бяла грес-ама пълно и центробежно омазано от хода на механизма-не се виждаше от греста. Та тази грес се загрява и отдава топлина към корпуса. Така се охлажда. Там роторни и перкови охладителни елементи няма. Така че охлаждането става с греста и през корпуса.

Същият ефект наблюдавах при 2000 ватов Флекс. Беше с прецакан колектор-пренавих ротора и сглобих. В редукторната кутия нашибах бяла високооборотна грес. При работа тя загрява доста. Имам още един -същият флекс но купуван чистонов от магазина. При него кутията не загрява толкова. Сещай се колко е гресировката вътре.

Вие искате ем да работи, хем да не грее :mrgreen:
prascho - майстор
Passa написа:
.................
Вие искате ем да работи, хем да не грее :mrgreen:
ако "мое" и без пари...

П.П. Как ги разглобявате тея работи нинам :? Мен не ми дава сърце да натискам кат работя, гледам го кат писано яйце...
Passa - специалист
Кое разглобяваме ? Тапата е на резба и се отвива с две отверки завряни в дупчетата или с отворени клещи или ножица.

Кво писано яйце бе- това е перфоратор. Аз Спаркито за 450 кинта не го мисля та тоя ли ще го мотам.

Не го бараи и ако трябва да се гресира, пък ти го караш на сухо ще направиш омлет от яйцето. :mrgreen:
stan73 - майстор
Капачката за греста на перфораторите е възможно да се отвие с ключ за ментажен ъглошлайф (че на по-сериозните - пиновете са по дебели и не пасват). Аз имам такъв от един Глобус (ултра ментак, за нищо не става, но ключът му се оказа ценен... :-D ), та ключът му пасва, на капачката за греста на перфоратора ми от старата профи серия на Аинхел.
fore - майстор
Понеже сравнявам стойностите по спецификация на компресора и на верта. Верта е 350 литра, но на компресора са дали смукателната мощност както вече някой каза че е.

За какво дават всмукателната, която е 270 литра и ако тя е толкова, тероритично колко би следвало да е изходната ?
nikolson - майстор
fore написа:
тероритично колко би следвало да е изходната ?

http://www.lidl-service.com/cps/rde/SID ... =КОМПРЕСОР PKO 270 A1 113 литра при седем бара.
fore - майстор
Добре, а тогава с увеличаване на диаметъра на мъркуча какво помага това за увеличаване на същият този изходен дебит на компресора ?

Друг метод които бях срещнал е да се изведе директен изваод от ревизионните тапи на ресивера и така се увеличавал дебита осезаемо.
Това дали е по добрият вариант ?

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: