Нека намерим най-тънките цени.
nikolson - майстор
Личното ми мнение е, че може да се повиши дебита с тази и подобни "хватки", например, понижаване на работното налягане. Но чудеса, едва ли. Директното свързване би увеличило полезния ("остатъчен") дебит, поради съкращаване на загубите от триене, намаляването на работното налягане, поради това и по-облекчената работа на самия компресор. Обаче +10% са 130 литра.
fore - майстор
Кой е по ефективен от двата метода за работата на верта ?

По лесния е мъркучът предполагам, към които съм се насочил и Аз.

Гледах в каталога на Лидъл за България, но 50 литровият не е предвиден за нас за сега. А е и тежък и по скъп естествено.
hakama - специалист
Екстра, а бургия за бетон 25-30см х 8мм?
nikolson - майстор
Работното налягане на гайковерта е 6.3 бара, мисля че с намаляне на налягането може да има ефект. Може да се пробва постепенно понижаване и под тази стойност. Примерно, как ще работи верта на шест бара, колко ще спадне въртящия момент.
fore - майстор
Това с понижаване на налягането не го разбирам. То при по ниско налягане -към 5 атм не може да удря почти и оборотите спадат осезаемо.
Някой казват на 10 атм да се пробва, ти на 6 ????

То при 6 е минимално ниското му налягане за работа на верта.

Как се понижава налягането- с врътката при манометрите ли ?
nikolson - майстор
Силата на завиване и скоростта са различни величини. Не знам как може да се изкарат 10 бара от този компресор. :? Въпрос на настройки е, проба/грешка.
fore - майстор
Ти вероятно искаш да кажеш че с понижаване на налягането ще понижиш и скоростта на въртене и от там ще се вдигне въртящият момент. Самоче тук имаме турбина, а не планетарно/сателитен механизъм и не мисля че може да има подобен положителен ефект при ниско налягане.
Напротив- ударът ще стане по слаб.

А при по вискоко налягане с голям дебит ударът е по як.
monster18 - специалист
А за ключа утре какво стана сега заслужавали си или не ? http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=sh ... l&id=29612
fore - майстор
Отиди до Илиенци и виж цените с три цифри на Форс и Джонесуей със същите параметри и ще си отговориш сам мисля

Кусура му е че за подгревни свещи не става - там се искат 15 до 20 Нютона макс. Но аз имам Руски стрелкови от о до 250 Н/м. С него става и за свещи и за гуми.
Та тоя утре го вземам да има ! Все пак е тресчотачен с Авто стоп, а не като Руският :mrgreen:

То тресчотачни от 0 до 200 Н/м няма. Или са от 0 до 50 или са от 50 до 300 и тнт.
Та Лидлският е доста широкодиапазонен.
Последна промяна от fore на ср сеп 30, 2015 4:37 pm, променено общо 3 пъти.
stan73 - майстор
Да.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: