Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
bulgarian - помощник
Здравейте, имам нужда от малко съвети за импрегниране на дървесина с Резистол.

1. Искам да импрегнирам гредите от снимката, които са на доста години и след това да се лакират. Доколкото разбрах може да се напръска Резистола с обикновена пръскачка. Колко ръце трябва да се минат и през колко време трябва да съхне между ръцете? Трябва ли да се изшкурят преди нанасяне на импрегнанта или не е нужно?

2. През месец Май направихме покрив, които до момента не е третиран с нищо. Трябва ли да се изчака да изсъхне и тогава да се пръска с Резистола или може вече / след 5 месеца / да го пръскам. И пак колко ръце е необходимо?

3.След Резистола има ли значение с какъв лак ще се лакира дървенията / на водна основа или друг вид/ ?

4.Някой може ли да съдейства за координати, където продават Резистол, тъй като в никой магазин не го открих?

Благодаря предварително

Прикачен файл

IMAG2920.jpg
Последна промяна от bulgarian на чет окт 01, 2015 10:36 am, променено общо 1 път.
Martin.P - специалист
Аз мога да ти кажа от къде да го купиш, ако си в района на В.Търново.
bulgarian - помощник
Благодаря, сподели тук , за да знаят и другите колеги, които търсят =D>
angelfilev - специалист
bulgarian написа:
Здравейте, имам нужда от малко съвети за импрегниране на дървесина с Резистол.

Имай предвид, че Резистол мирише силно и продължително и за затворено помещение като на снимката може да има проблем.
bulgarian - помощник
Не е проблем, тъй като стаят е необитаема засега и следва цялостен ремонт, но искам да импрегнирам гредите преди зимата, така че ще бъде проветриво място.
Интересува ме дали трябва да ги шкуря преди нанасяне или колко ръце се нанасят, както и нужен ли е лак след това да "запечата" и ако да какъв вид.
angelfilev - специалист
bulgarian написа:
Не е проблем, тъй като стаят е необитаема засега и следва цялостен ремонт, но искам да импрегнирам гредите преди зимата, така че ще бъде проветриво място.
Интересува ме дали трябва да ги шкуря преди нанасяне или колко ръце се нанасят, както и нужен ли е лак след това да "запечата" и ако да какъв вид.
Не е нужно да ги шкуриш. Според мен еднократно нанасяне е достатъчно. Не е нужен лак да запечатва.

Тема "Импрегниране с Резистол" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: