Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Вчера едно момче запали котлето (горелката)си следобед -работи главно между 1 и суспенд през 5-10 минути .Топло е още -дори 1 степен е много , горелката 20 клв .
ico_3 - специалист
Аз сериозно се замислих за вдигането на котела на кутия,но има ли смисъл ще се вдигне ли КПД или просто целта е да имам по голям пепеплник?
lakosste - специалист
filmatoplo написа:
Вчера едно момче запали котлето (горелката)си следобед -работи главно между 1 и суспенд през 5-10 минути .Топло е още -дори 1 степен е много , горелката 20 клв .
Защо според теб моята работи на 2-ра.Е то зависи и колко отоплява и каква мощност е избрал за първа степен.На мен също като ми монтираха горелката/беше хладен и дъждовен ден/след като загря работи на първа степен основно,но настройката на първа беше 4-45-40 а сега на втора ми 4.5-45-44.Освен това температурата която бях задал първоначално като я пуснахме беше 55 градуса.
Та в този случай дето споменаваш как са настройките?
Последна промяна от lakosste на чет окт 01, 2015 10:47 am, променено общо 1 път.
lakosste - специалист
ico_3 написа:
Аз сериозно се замислих за вдигането на котела на кутия,но има ли смисъл ще се вдигне ли КПД или просто целта е да имам по голям пепеплник?
Ще имаш по-голям пепелник.И ще ти е по-удобно почистването на пепелта.
filmatoplo - майстор
За чугунените котли определено кпд се повишава , пламъка се усвоява от целия топлообменник по този начин ,А това че се увеличава пепелника е само плюс . Настройките за степен 1 е най минималната която е възможна -само и само да не влиза в суспенд , но пак влиза .Този начин на работа между 1 и суспенд не е удачен но в случая с тези температури така се държи .Натоварване на котела в случая 2 радиатора с термоглави които сработваха постоянно .
димитар кисиов - специалист
Обърнете внимание кога се с ключва помпата зада модулира пи одачно
ico_3 - специалист
Ще направя кутията пък догодина ще го вдигна.Отвътре разбрах че кутията се изолира може ли с огнеупорни тухли от акумулираща печка и закрепени ли са вътре по някакъв начин.А тая работа със степените изобщо не ми е ясна моята на първа не съм я видял да работи,не знам дали горелката не идва малка.Няма ли някой от по разбиращите път към моя край да мине да погледне,ще почерпя.За Свиленград ства въпрос.
димитар кисиов - специалист
Онзи ден бях там ще ходя пак до любимец обадисе да имам кординати да видя
ico_3 - специалист
[quote="димитар кисиов"]Онзи ден бях там ще ходя пак до любимец обадисе да имам кординати да видя[/quote]
:-D
Супер пращам ти номера на лични.
lakosste - специалист
filmatoplo написа:
За чугунените котли определено кпд се повишава , пламъка се усвоява от целия топлообменник по този начин ,А това че се увеличава пепелника е само плюс . Настройките за степен 1 е най минималната която е възможна -само и само да не влиза в суспенд , но пак влиза .Този начин на работа между 1 и суспенд не е удачен но в случая с тези температури така се държи .Натоварване на котела в случая 2 радиатора с термоглави които сработваха постоянно .
Ааа така става вече.Аз ако имах термоглави даже щеше и да ми загасне.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: