Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
galin.com - специалист
Задължително за посочените кросвания или прави връзки използвай усуканите чифтове. Аз имах неприятен случай при произволно подреждане на кабелите. Само можеха да виждат компютъра в локална мрежа, а той не вижда нищо. Три пъти рязах и кримпвах докато се усетя от къде може да е проблема. :lol: За сметка на това така задобрях в ръчното кримпване, че вече имам над 50 такива с отвертка, които съм правил на приятели и познати.
4,5 и 7,8 не са за маса и пълнеж, а за 1000 мегабитова мрежа. Често се използват от LAN доставчиците за да пускат по тях захранващо напрежение до отдалечен суич или рутер.
Ето схемичка. http://www.zytrax.com/tech/layer_1/cabl ... n.htm#100c
pavelari - майстор
не 1000 а 1024 мегабита т.е. 1 гигабит - и все пак при 100 мегабитовите устройства 4,5 и 7,8 отиват на маса /айде да призная, че при някои суичове и лан карти просто не контактуват никъде но това е рядкост/ и в конектора се слагат без да има някакво значение кое къде е независимо пуска ли се ток по кабела или не - защото съм сигурен, че човека пита за точно такава мрежа. galin.com може да е сложил 50 конектора с отверка а аз съм сложил 5000 с клещи - e не мога да пропусна, че е изобретателен понеже на полеви условия се работи и със зъби ако се наложи.
galin.com - специалист
Абсолютно съгласен с горното, даже съм ползвал 1 кабел за 2-ри потребител по тези чифтове. И за ръчното кримпване съм съгласен че е гадно, ама какво да правиш познати, приятели на зор знаеш как е :) . Взимаш 2-3 букси в джоба, нож отвертка и към тавана, гаража, етажа, мазето или там където е заврян суича и действаш. После болят малко ръцете - няма как.
pavelari, би ли споделил какви клещи ползваш. На мен ми бяха попаднали някакви, явно боклуци, на които им се смачка първия притискач на 100-150-тата букса, та и тогава довършвах с отвертката.
pavelari - майстор
масово се продават два вида клещи - ето ги:

Прикачен файл

instrumenti.jpg
клещите от този тип винаги съм ги предпочитал - пресата е изцяло метална и самото притискане става ЧЕЛНО - благодарение на това, че тя се движи в канал. Препоръчвам отстраняването на тресчотката между двете ръкохватки - на мен специално ми е досадна
instrumenti.jpg (57.26 KиБ) Видяна 22854 пъти

Прикачен файл

mb100003_334906285_mainpic.jpg
това са от по-смотаните клещи, които притискат под ъгъл и често съсипват конекторите
mb100003_334906285_mainpic.jpg (6.62 KиБ) Видяна 22854 пъти
В. Петров - специалист
pavelari написа:
не 1000 а 1024 мегабита т.е. 1 гигабит
1 гигабит/секунда (Gbit/s) е точно 1000 мегабита/секунда (Mbit/s).

Двоична представка
emil_v r - майстор
Здравейте , да използвам темата за още един въпрос .
Как да си направя usb букса за Нокиа 1650 ?
от фолиран гетинакс , или от къде да се купи кабел (няма никъде )
Как са подредени пътечките 0-дата -дата -5в ли са ?
или други идей ?
pavelari - майстор
В. Петров написа:
pavelari написа:

Двоична представка
ГРЕШИШ
http://termins.narod.ru/id405.html
В. Петров - специалист
pavelari написа:
В. Петров написа:
pavelari написа:

Двоична представка
ГРЕШИШ
http://termins.narod.ru/id405.html
БРАВО БЕ, Павелари! :mod:
Излиза, че някакъв полуграмотен руски писач на речници е по-умен от хората от Международната Електротехническа Комисия. :shock: И това е мнение на електроинженер, при това млад. :lцl: До къде стигнахме, ей! Караш ме да си скъсам дипломата бе, човек! :datz:
pavelari - майстор
Не знам какво повече искаш...

Прикачен файл

asdf.JPG
asdf.JPG (92.83 KиБ) Видяна 19755 пъти
pavelari - майстор
ДОКАЗАТЕЛСТВО НОМЕР 2

текстовия файл има 1023 символа /файла 4.txt/

След като добавя още един символ и дам save /един бит/ то става 1024 или 1Кb - E Гугол и Майкрософт ли са по-добри или онези електротехниците - кажи им да се гръмнат от мое име.

Правилото за 2 на н-та степен важи и при битовете а не само при байтовете, защото като умножим байта по 8 нещата би трябвало да се запазят...

Абе не си късай дипломата щото си електротехник....

Ако нещо не ми вярваш нарави експериманта - докато достигнеш гигабит.

Прикачен файл

1.JPG
1.JPG (73.21 KиБ) Видяна 19747 пъти

Прикачен файл

22.JPG
22.JPG (63.51 KиБ) Видяна 19747 пъти

Тема "Подредба на жичките на LAN кабел в буксата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: