Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lyubohar - майстор
Може да ползваш на първо време 6Н2П,ако имаш.Нейното отопление е на 4 и 5 крак.
Почти е еквивалент на ЕСС83.
thebugger - специалист
Добре, сега измерих напреженията в радиото. Първоначално напрежението за анода е 300V. След като се установявят режимите пада на 220V. След филтрирането предполагам ще падне на 200VDC. 12АХ7 пише че работи на 250V. Ще има ли проблем за тези -50V
lyubohar - майстор
По схемата на Латвията на изхода на греца имаш 285V.
Как така ще падне на 200V?На мястото на 8.2К слага малко по голямо съпротивление(трябва да си го изчислиш
според консумацията),един електролит и си готов.Съпротивлението да е поне 1-2вата.
thebugger - специалист
И на мен ми се струва странно, но след селеновия изправител напрежението ми е 220V. Само да питам, 6н3п допустим заместител ли е на 12AX7 и по скоро в това изпълнение http://diyaudioprojects.com/Tubes/12AX7 ... ematic.jpg

П.С. Питам защото туко що счупих 12AX7 без да искам ://

П.п.с. Тези хилядолетни лампи са чупят много лесно. Туко що счупих и 6н3п и останах без двойни триоди. Проектът отпада засега. Ще потърся още лампи :/
Последна промяна от thebugger на пет окт 02, 2015 7:13 pm, променено общо 1 път.
lyubohar - майстор
Ако е за 6Н2П-ще ти подаря 2 бр.Само трябва да си платиш куриера,ако не си от София.
Може да видя и някой селен,но може да го замениш с 4 диода 1N4007.
Mалко ще се вдигне анодното,но може да го погасиш с едно съпротивление.
Също и елекролитите в захранването е хубаво да се сменят.
thebugger - специалист
Аз всъщност докато разглеждах кои лампи ми остават намерих PCL86 и сега съм на вълна усилвател хахахах :Д утре ще ходя до селото и ще изтръгна аудио трансформатора от телевизора, както и някои други елементи и най вече цокъл за лампата (така счупих другите). Още не съм сигурен, но мисля че познавам човек който може да ми измисли 1:1 изолационен трансформатор и направо да си направя усилвател.

П.С. Ако има нещо което ме обърква ще пиша в темата. Лампите за мен са ново нещо с което не съм се занимавал досега.

П.П.С. Измерването на напрежението на радиограмофонът ми показва 220V а в схемата пише че трябва да е 285V. Възможно ли е селенът да старее и да предизвика по голям пад? Мисля да го сменя с 1n4007.
dyaneff - майстор
Важен е и уреда с който мериш.
thebugger - специалист
Смених изправителя и първото нещо което забелязах е драстично намаляване на брума. Мисля че селенът беше почнал да издава багажа :Д
thebugger - специалист
Hidrazin послушах твоя съвет, намерих два еднакви трафа и им свързах вторичните. Проблемът е че на изхода излизат 180V, които като ги натоваря на 10W падат на 60V. Сега какво да направя? Дали да не използвам някакъв множител на напрежение?

П.С. Пробвах и с по мощен траф да подкарам втория траф и напрежението скочи на 160V ама не мисля че това състояние е устойчиво, защото подкарам вторичната на траф (8V) с траф с вторична 16V.
Последна промяна от thebugger на ср окт 07, 2015 12:35 am, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
thebugger написа:
Hidrazin послушах твоя съвет, намерих два еднакви трафа и им свързах вторичните....
Не си спомням да съм участвувал в темата и да съм давал съвети. :?
:partyman:

Тема "Лампов предусилвател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: