• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
miroki - майстор
borko75 написа:
ACV то си е с горелката
Прочетох, че е на нафта горелката, а това е много скъпо гориво. За това те питах на нафта ли. Може да ти се намира знам ли.
Та на газ е по-добре. И трябва друга горелка. Хубаво е да е модулираща.
Но си смяташ разхода и решаваш. Ако си вземеш само горелка, може да си ги сменяш според желаното гориво. Но, ако искаш дърва и въглища ти трябва третия котел.
За ACV то ти трябва и водна връзка за БГВ то. Аз по принцип съм им голям фен. Но си е за газ. На работа имахме една Делта, правеше офиса баня с една туба нафта на ден. Ако някой се къпе намаля циркулацията към радиаторите и постига много добри резултати. Водата не свършва. За него много много не ти трябва буфер. вади 300 литра вода за 10 мин. и 1000 за час.
Peak flow at 40 °C (L/10’) : 311
L/60' 1060
Constant flow at 40 °C [ΔT = 30 K] 899 L/h
http://www.acv.com/int-en/03_04/141/app.rvb
borko75 - помощник
Нафтата за отопление не е ли без акциз ?Ако има нужда от 60 кв. за отопление на денонощие за къщата това прави горе долу 6 литра нафта.А за газ няма опция понеже няма газ в близост.
miroki - майстор
Т.е 360 лв. Месечно.
В нашия офис обаче бе за 8 часа работен ден 17-18 литра.
Зависи от потреблението.
Е имам колеги на газови котли с бутилки и си ги зареждат.
Колко радиатора имате и колко киловата?
solar_entusiast - специалист
По изгодно от нафтата е, ако успеете да намерите достатъчни количества отработено масло. Цената е 1/2 от тази на нафтата, но и търсенето е голямо.
borko75 - помощник
Кой котел да бъде ще го измислим,но как да навържа всичко останало ?
miroki - майстор
Аз ти казах, че ако сложиш АСV то, не ти трябва останалото. Един тон топла вода няма ли да ти стигне?
А тръби и радиатори нали са си навързани?
borko75 - помощник
Така е.Ще го измислим.
  • 1
  • 2

Тема "Търся съвет за модернизиране на отоплителна инсталация." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: