• 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 59
Всички имаме коли, нали ?
miroki - майстор
profesionalist_wood написа:
Все пак ще съм по сръбско в градовете-Валево,Чачак,Рашка,Белград,Нови Сад,Пирот.
Все нещо ще изпадне :) Пък и имат интересни модели коли които не са в движение отдавна по БГ пътищата.
Все още ми е бегло познанието за тия югославски коли и фиат правени там. Привлече ми погледа този фиат Кампанола дето приличат на Мерцедес Г 500 :lol: Явно дойчовците са краднали дизайна или обратното :-D
http://www.ooyyo.com/sarbiya/upotrebyav ... D6617F286/
Първо провери дали няма такси щом е от там. Преди с Швейцария имаше такси. Сега май не.
Евтина кола, най-евтино от приятел с пълномощно, докато я закараш в Металекс.
Chefo77 - майстор
Изобщо не ми дреме твоята с какви части е била. Достатъчно съм се нагледал на Ескорт и Фиеста от въпросния период, за да си създам мнение за тях сам, дори не е нужно приятели и познати да ми обясняват колко са корави или кьопави. Но ако държиш да включим и приятели, имам един, който преди много години си беше купил 2 или 3 годишен такъв, кара го около година и го разкара. 2 години по-късно ми застана същия в прекрасно състояние и му звъннах да го питам за мнение. Думите му бяха: "Бягай от него, мамка им и боклуци. Докато го изкарам от сервиза, го вкарвам за друго. Предницата е халва." И това е човек, който кара другите си коли с години, не е от него. И още един пример, нали - преди година колеги си купиха за работна Куриер от последните. Колата беше лимка. Вчера видях единия да мие "нов" пикап. Викам: "Какво стана с Форд-а?". "Тъкмо му сменихме съединителя (600 лева) и двигателя блокира. И го бракувахме, той и без това целия беше тръгнал да гние.". Вярвай ми, и той не е от каруцарите - след като години наред не е вдигнал ръце от Алфа (те нали били калпави, значи си я гледа).
И за капак - аз не съм по-глупав - нито от теб, нито от голяма част от хората. За да предпочета Фиат пред по-нов Ескорт, бензин/газ, по-модерен и с повече гъзарийки от Фиата, значи имам причина - и това е мнението, което съм си създал за точно тези автомобили. Забележи, че не коментирам Мондео, Фокус или по-новите Фиести!!!
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Достатъчно съм се нагледал на Ескорт и Фиеста от въпросния период,
Точно пък новото Мондео е цялото пластмасово. Гледане много, ама 5 години съм карал такава. Моето мнение е, че ако си сменям колата с по-малка, ще си взема Fiesta. На VW са много типовите дефекти и неща, които задължително се чупят след Х години, направо изчислени, защото от инженерна гледна точка са недомислени.. За предницата не съм съгласен, както си решиш. Карал съм повече от 1 фиеста. Имал съм служебна фиеста, имал съм лична фиеста. Със сигурност е по-добре от Кадет.
kr1100 - майстор
toolegittoquit написа:
miroki написа:
Да Форд вече са много напред. Признавам дори не като фен.
Ford и 90те беше напред.
Ади ади стига величае Фордо. .Случайно Форд да е участвал в ДТМ презь 90 те години ?
Chefo77 - майстор
Абе колкото и да въртиш и сучеш, не можеш да пренебрегнеш факта, че по пътищата ни се движат десетки пъти повече Фолксвагени от 90-те, отколкото Фордове. И щеш - не щеш, Голф, Пасат и Поло са емблема и мерило в класовете си. И аз не искам, ама са.
Новото Мондео каква връзка има с Ескорт от 90-те? Или все е Форд?
Крис, Форд бяха силни във WRC.
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Абе колкото и да въртиш и сучеш, не можеш да пренебрегнеш факта, че по пътищата ни се движат десетки пъти повече Фолксвагени от 90-те, отколкото Фордове. И щеш - не щеш, Голф, Пасат и Поло са емблема и мерило в класовете си.
Да, има много ръждясали Голф-ове. Имам 3-ма приятели с Фиеста. Имам 5-ма с голф. Познай от 3 пъти кои бяха по-окаяни във външен вид. Всеки ден виждам да фърчат Фиести, Астри и Корси и Голф-ове. Основно това ни е автопарка - 20-30 години скрапове. За мен Форд Фиеста 3-ката е много евтина за поддръжка кола, дървено окачване, но евтини части. Всичко й е без пари.
Chefo77 - майстор
Ами то ще да е, защото тези с Фиестите са осъзнали, че са доживот техни, затова дават мило и драго да е по-дълго време ... :lol:
Последна промяна от Chefo77 на нед окт 04, 2015 9:58 pm, променено общо 1 път.
kr1100 - майстор
Chefo77 написа:
Крис, Форд бяха силни във WRC.
Ланчия Делта Интеграле беше там :prayer: . ДТМ Алфа 155 TS спечели купата още в първата година от участието си.
Спряха финансирането заради F1 Ферари.
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Ами то ще да е, защото тези с Фиестите са осъзнали, че са доживот техни ... :lol:
Не е вярно. Моята я продадох и човека си я кара вече година. Никакви ядове, сменил е един термостат и бендикс на стартера, че не зацепва всеки път. Много си я обичах калинката. :partyman: Хаха, единственият човек съм, който харесва кола една марка, а кара друга. На VW двигателя, който имам аз е хубав. Периферията обаче е леш. :-D Значи кола с толкова типови дефекти сефте виждам. Сигурно съм случил и на бройка, която повече е карана и по-малко гледана. Абе добра кола е, ако се гледа и се отстраняват проблемите навреме. Това и за Фиеста, и за Голф. Истината е, че окачването на Фродо е без пари, за 30лв земаш носач или вземаш каре. :lol:
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
.... Моето мнение е, че ако си сменям колата с по-малка, ще си взема Fiesta. На VW са много типовите дефекти и неща, които задължително се чупят след Х години, направо изчислени, защото от инженерна гледна точка са недомислени.. За предницата не съм съгласен, както си решиш. Карал съм повече от 1 фиеста. Имал съм служебна фиеста, имал съм лична фиеста. Със сигурност е по-добре от Кадет.
Айде сега кажи на VW какви са тез дефекти и неща дет се чупят...че само като ти чета глупостите и ...... :x
А кадета беше желязна кола, никой форд не може да се сравнява с него! :axe:
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 59

Тема "Събирам мнения за първа лично моя кола." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: