• 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 59
Всички имаме коли, нали ?
toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
Форумите си ги чети ти, те са за такива като теб...аз говоря от опит. :wink:
И аз отивам в автосервиз и ми разправят, че това са редовни номера за марката. :) А във форумите можеш да прочетеш оплакванията на хората и болежките на моделите. Там хората задават въпроси и търсят решения. Прочети и виж колко хора се оплакват. От сега нататък преди да купувам нещо друго, ще се съветвам с тях. Оказва се, че нещата не винаги са такива, каквито са на пръв поглед. Кажи си сервиза, да дойда при теб. :cool:
Значи пиша "ремонт шибидах голф3" в гугъл и ми излизат 5 страници с теми по тоя проблем. И ремонтите са по над 120лв, моят си го направих почти без пари, но с 2 дни играчка. Такъв като мен много може да научи от форуми, защото ако питаш майстор, често отговорът е, че всичко струва минимум 100лв, минимум 2 дни работа е и нищо не се уточнява. И някой път частите ги сменят за спорта и пак проблемът не се решава. Не говоря за теб, говоря за някои други.
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
Кажи си сервиза, да дойда при теб. :cool:
За такива клиенти като теб.....имам свободен час най-рано....2016 накрая.... :lol:
djjimmy66 - специалист
Chefo77 написа:
Джими - като какъв се изявяваш, та да обявяваш ключ за чужда тема? И да, купи си, още на 6-а страница. Явно е колко си прочел ...
Изявявам се като читател на форум "Направи сам"! И да, преди 20 страници трябваше да се заключи, каквото и да си е купил колегата - със здраве да си я кара! Попитал - отговорено му е, направил си сметката - купил си! За всички останали курници - в нета има за всички тях специализирани международни форуми по марки, модели, с описани всичките им силни и слаби страни, описания, ръководства, схеми и т. н.! Ако ви сърбят езиците (пръстите), чешете ги където трябва!
Chefo77 - майстор
Джими, ще представя отговора си във възпитан вид: Ако Невен (автора на темата) прецени, ще каже твоите приказки или ще помоли модератор/админ да се намеси. Всички останали можем просто да пишем/не пишем и ... да четем/не четем.
toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
За такива клиенти като теб.....имам свободен час най-рано....2016 накрая....
Моля, моля. Ще чакам с нетърпение. Един ми обяви цена 120лв за работа, която свърших с лепенка за 7лв и напътствия, за които съм много благодарен на някои колеги. Другият ми иска 140лв за шибедаха, проблемът го реших за 2 дни, защото търсих друг втора ръка. Не ми се получи, всичките строшени на едно и също място. Как го реших - със скобка, която струва почти без пари и добавяне на гумичка на зъбчето там на механизма. Всеки си цени времето, така е, но...Има някои, които изнагляват, а освен ако не им покажа с пръст не могат да разберат къде е ECU-то и не правят разлика между компресия и степен на сгъстяване. Е, все пак не е луд тоя, който яде баницата.. Истината е, че като попиташ нещо майстор мълчи като пукал обаче. На мене никога не ми е било проблем да обяснявам. То да кажеш за какво иде реч не решава проблема. И не ми е пречило да правя разбивка на сметката - цената, като пиша труда, пиша и материалите колко струват.
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
Истината е, че като попиташ нещо майстор мълчи като пукал обаче.
Ако искаш по-рано, да те пратя при колегата ми.И той мълчи като пукал...обаче бие много...много нервен е човека... :-D
Chefo77 - майстор
Тинки, защо мислиш, че след като ти решаваш проблемите с лепенка, тел, плюнка, спрей и т.н., всички майстори ще приложат същата тактика и ще ти съблекат ризата? Със сигурност има и такива, но има и хора, които ще свършат нещата грамотно и ще вложат части в колата. Ей-на - миналия месец спря да работи релето на подгрева на италианката, а вихров дизел не пали без подгрев студен ... пък топъл трудно. И тъй като не ми се даваха 145 лева ей-така, реших да се понаправя на майстор. Оказа се, че една кабелна обувка е корозирала и се е скъсала. Да, със сигурност ще има майстори, които ще го поправят и ще "го таксуват" като ново реле (макар на мен да ми отне 3 часа ремонта), но никой покрай мен не би си го позволил. На какви места си търсиш майсторите???
И да, ще мълчи като пукал. Ти искаш да ти даде хляба си. Нали знаеш онзи "виц" за смяната на кондензатора на TV за 50 лева?
djjimmy66 - специалист
Chefo77, аз ще се изразя още по-възпитано: Чест и почитания! Мир! Живи и здрави!
kalpev - специалист
djjimmy66 написа:
...Айде ключ вече, че много се разводни!
Шшшш, алоуууууууу!!! Как ще се заключва темата, бре???
Аз къде ще чета на Тинки смешките тогава? :-D :-D :-D :-D
Горкичкият, не се усеща, че никой не го взима на сериозно и така многострадалчески се опитва да ни убеждава в неубедимото...
Някой път ми става жал за него, но пък той сам продължава да си се излага...
Помня веднъж как се опита в една тема да ни убеди, че стария му 21 инчовия CRT телевизор бил много по-хубав от нов многоинчов LED. Така "успя" в убеждението, че стана за смях пред всички и от срам си смени ника...
Е, толкова ще "успее" и да ни убеди колко Фордо му гълъбарник е по-хубав от другите коли, и най-добрия избор.
Тинки, май е време пак да сменяш ника :-D :-D :-D :-D
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
И да, ще мълчи като пукал. Ти искаш да ти даде хляба си.
Не е проблемът да знаеш какъв е проблемът или да го кажеш на някого. Ако така някой ще ти изяде хляба, трябва да си смениш работата. Истината е в това да можеш да правиш неща, които не може да прави всеки хванат от улицата, на когото си връчил една кутия инструменти от битака. :) Изключително се радвам, че си се обградил с читави хора. Сериозно. Истина е обаче, че много биха те таксували за ново реле, биха ти прибрали старото, биха го ремонтирали и продали на някой друг закъсал. Истината е, че аз инцидентно ходя и като се случи - получава се на различни места.
А клапите са облепени с тънка лепенка и дунапрен. Аз съм ги облепил пак с лепенка. Оригинално не са били с по-читави материали, отколкото аз съм сложил. :)
kalpev написа:
Е, толкова ще "успее" и да ни убеди колко Фордо му гълъбарник е по-хубав от другите коли, и най-добрия избор.
Не е хубав. Вози твърдо, малки двигатели, купето има много какво да се желае. Казвам, че вози и като за 500лв, колкото искаше да отдели Професионалиста няма голям избор и какво друго много по-добро да намери. Не знам за CRT, сложил съм плазмата. Там ставаше въпрос не за големина, а за резолюция.
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 59

Тема "Събирам мнения за първа лично моя кола." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: