• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 23
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
dmi - специалист
А защо я валираш? :? И това ли трябва да се прави?
Кажи ми на колко дена е общо тревата да си правя сметка за моята.
W123 - специалист
Опа,на теб пропуснахме ли да ти кажем че се валира?!
Ако нямаш такова приспособлемие използвай термина "намачкване с крака" или утъпкване :-D Върши същата работа.Заздравява се кореновия слой понеже като расте тревичката и отгоре земята става по-рохка.Така като я намачкаш уплътняваш този рохък слой и "набиваш" кореновата система.
Ти скоро я ся и вече е време.Мачкай и се небой.
CnapKu - специалист
Другата събота пак ли косене ?! :? Ще изкара ли до тогава ? Струваше ми се много крехка и за това не я окръцках толкова :roll:
W123 - специалист
Aз за това ти казах че трябваше комшията да я окоси защото не го е страх :-D
В това топло време особенно ако я поливаш нормално за една седмица е готова пак за косене.
Разйграса иска само това-поливане и косене.Колкото повече го режеш толкова повече се сгъстява.
Абе какво крехка бе човек.КАто я гледам можеш да пуснеш едно стадо овце да я пасат и пак няма да й направят нищо.Само след като я ощъкаш хубаво чисти с тармъка да не остава че започва да гние и прави поразии.И дъпай смело като чистиш.Което се е хванало се е хвнало,другото да се къса и изкоренява.Естествен подбор.Ще ти останат силните корени от който ще се разпространи и "залее" останалата площ.Ама като гледам ти е бая гъстичка тревичката,малко си се престарал като си я сял.Нищо де,както ти казах с тармъка ще я оправиш ама трябва хубаво да я изрежеш,почти до дъно.След няколко дена пак ще порастне.
Бе ей,какво се плашите бе хора...това си е бурен,е малко декортивен ама пак си е бурен :-D
CnapKu - специалист
Амиии де да знам :) до сега не съм се занимавал с това :roll: Мерси много за съветите ще пускам снимки отново :wink: още венъж мерси
dmi - специалист
ебаси майката, а аз гледам да не стъпвам да не я прецакам нещо, ония ден гледам на камерите са идвали сотаджийте и минали с колата през нея направо бех бесен, викам деба тия идиоти кьорави ли са, ебават ли се с нас....
Утре ще гледам да сложа снимки да си кажеш мнението за мойта. Аз с 2 големи пакета за по 120 м2 и два малки за по 40 м2 съм насадил към 180 м2 и пак ми се струва рядка. Сега трябва и косачка да търся.
Run7av3lk0 - напреднал
Райграса ще се сгъсти с времето ти искаш много бързо да стане килим, но ще трябва чакане и нетрябва да го оставяш много висок, защото ако улегне и после няма да може да се коси :)
tedi1 - специалист
Сега фатално късно ли е да се сее трева, защото много закъсняхме с подготовката на градината след строителните работи. Или с повече поливане ще стане. Защото от магазините дето я продават , казват че може и сега, ама да не гледат само да си пласират стоката.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Посей я и пусни да се върти пръскачката, инак мравките ще отнесат семето. Тревата нали сама цяло ляти се разсява!
dmi - специалист
Внимание :!: Прилагам снимка на моя райграсец :-D

Изображение
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 23

Тема "Райграс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: