Всички имаме коли, нали ?
stoianov_n - специалист
profesionalist_wood написа:
а тук виууууу и всяка седмица в сервиза щото или се скъса ремък или лоша центровка на ролките
или евтини/некачествени части....
profesionalist_wood - майстор
Е дадох ги 1500 лв за Мерцедес А 170 когато , беше ми зает от братчеда да пътувам в Германия. Да не говорим за смяна на съединител....един буркан болтове докато го разглобиш
kuger - майстор
Chefo77 написа:
Профи, те и тук могат да ти сменят ремък и ролки и всичко да е топ перфектно. Само че ти няма да дадеш 1500 лева за това :(
Я разкажи как така успяха "лошо да ти центроват ролките", че такъв филм не съм виждал :lol: :lol:
Но за другото си прав почти за всичко!
Лоша центровка на ролки :? , по скоро неправилен монтаж. В един друг форум имаше снимки на накриво и несъосно монтирана ролка. Резултатите няма смисъл да ги казвам какви са.

пп: Темата от измами с горивото мина през колата на колега от форума и опря до сервизите и майсторите.
Няма лошо, ама "дайте да дадем" инфо как, аджеба, да се пазим от измами!
toolegittoquit - майстор
stivemaster написа:
Да не говорим, че никой НЯМА ПРАВО да прави ремонт на инфраструктура - ВИК,ЕЛ,изолации,каквото се сетите в строителството ,автомобили и т.н. без сертификат.
...Защо НИКОЙ,НИКОГА НЕ ГИ ОБИЖДА НА МАЙСТОРЛЪК,защо никога не биха свършили същата работа,в събота , по некачествено ,за по малко пари.
Аз пък си правя ремонтите у дома по инфраструктурата сам. Водопроводчик до сега не съм викал, електротехник пък въобще. Изолацията си я лепих сам - торбата лепило, бъркам си сместа и лепя по упътване. Ламината го псувах, защото беше калпав, но си го сложих. И кухнята наскоро купувах и сглобявах. Чувал съм, че в някои държави не ти дават и крушката да смениш, ако нямаш сертификат. В България за жалост това не е приложимо. Ако за по-горните неща всичките бях извикал сертифицирани майстори, които взимат доста по-европейски, от приятелчето което ще удари една ръка събота, до никъде нямаше да ми стигнат парите.
Когато пък работя нещо си задавам минимално ниво на качество. Едно нещо ще работи, ако се дадат минимум Х лева. Пести се от декорация, красота понякога, но никога не се пести от качество на основната работна част. Отказвам да слагам по-тънки кабели, отказвам да слагам ключове Макел, отказвам да подсилвам предпазители. Да си намерят някой друг за тая цел, който ще им го свърши. В интерес на истината хората постепенно започнаха и да ме търсят.
profesionalist_wood написа:
Вярно,в немско ми поставиха ремъци в сервиза за 1500 лв ама от ролките не течеше капчица масло,нито свиреше ремъка а тук виууууу и всяка седмица в сервиза щото или се скъса ремък или лоша центровка на ролките
Wood, ако ти се скъса ангренажен ремък на колата 2 пъти тя ще стане леш. Къде ти така говориш за ремък, който се къса всяка седмица. Не че няма и така наречени майстори, които ги слагат грешно...
kuger написа:
пп: Темата от измами с горивото мина през колата на колега от форума
Извинявам се за което. Ето малко инфо - пазете се от незнайни квартални майстори, освен ако не сте предварително информирани, че ще вършат работа. Ако все пак ви се наложи да отидете при такъв, задайте му някакъв забъркан въпрос, в отговора на който сте уверени. Както аз бях питал на едно място да ми видят TPS. Като почнаха да ме гледат умно и да се чешат какво е тва TPS - значи бягай надалече. Все повече ме е страх, че освен читави майстори има и такива, които много лъжат и са майстори, ама в кавички. И моргите са същите скъперници, купувам си частите по Интернет от форуми вече.
За бензиностанциите работата е ясна - те са мафия и освен да си създадем каталог, където да споделяме местата с кофти горива, няма какво друго да направим.
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
Wood, ако ти се скъса ангренажен ремък на колата 2 пъти тя ще стане леш. Къде ти така говориш за ремък, който се къса всяка седмица. Не че няма и така наречени майстори, които ги слагат грешно...
Я пак?
Аз съм късал ангренаж повече от 2 пъти на една кола и нищо не стана....Обаче беше ебаси колата :-D
profesionalist_wood - майстор
Това за късането на ремъка е помпата за климатика. Вече ми беше писнало и го свалих
stivemaster - майстор
Само това ли ще кажеш бе адаш, изводите да си ги правим сами ? "Щом ми казваш истината, аз пък ще се опитам да те обидя " а ?
toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
Аз съм късал ангренаж повече от 2 пъти на една кола и нищо не стана....Обаче беше ебаси колата :-D
Някои двигатели са по-идиотоустойчиви. С което не те обиждам, говоря че има по-малък шанс да се начупят. Други като скъсаш ремъка и даваш двигателя за скрап. :?
Kirilpm - специалист
Някой хора пък обичат да говорят за неща от които си нямат понятие и да се праскат във форума колко много разбират понеже са прочели в друг форум какво е TPS и с какво се яде.Представи си "приятелю" че доста двигатели късат ангренажен ремък без последствия и то без никакви последсвтия освен това че трябва да се смени ремъка.И спрете да пишете глупости за добре и зле центровани ролки.Не течало масло от ролките,ми на мен пък не ми тече масло от резервната гума :lol:
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
stoianov_n написа:
Някои двигатели са по-идиотоустойчиви. С което не те обиждам, говоря че има по-малък шанс да се начупят. Други като скъсаш ремъка и даваш двигателя за скрап. :?
Никакъв шанс да им стане нещо.Слагаш ремъка и гас...
Знаеш ли за кои двигатели става въпрос..или трябва да потърсиш във....форумите? :-D
Изобщо, запознат ли си какво става ако скъсаш ангренаж, приятелю?

Тема "Измами с разход на гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: