със сигурност мога да кажа , че паркета е най добрия вариант(според мен). преди 5 години откраднах 10-тина квадрата много стар буков паркет и с много търсене си купих още 5 квадрата от съшия паркет - нов. наредих го и до сега не е мръднал. редил съм го по диагонал и като се изцикли нямаше разлика между стар и нов. сега ми се наложи да махна 1 трета от паркета , защото преградих помещението( виж раздел "хол/ всекидневна"- тема "и моят ремонт") и в новото помещение ,понеже не знам как ще съм с парите, а страшно грозни ми се виждат всички ламинати, смятам да си сложа нещо , което продават в мосю бриколаж- естествен паркет с малка дебелина(позволява макс. 3 цикления), който е нареден на квадратни плочи със страна 40-50 см. реди се на пода с лепило като теракот и след това се цикли и лакира. вярно е , че е мелез, но е по- добро от препарирания ламинат, а цената му е 18, 22 и 25 лв за 1-во, 2-ро и 3-то качество.
Няма "ЛАМИНИРАН ПАРКЕТ". Има ламиниран MDF, HDF. ламиниран шпертплат и какво ли още не, но не е паркет.
Сега ще седнем да спорим, порцелановите чинии ли са по-добри или пластмасовите, понеже не се чупят?
larana каза: Ламинирания паркет е:
"+ по-евтин при едно и също качество". Малко странно звучи, нали?
Всички точки мога да оспоря, но не виждам смисъл.
Много не съм съгласен с последната точка - "по-ниски естетически качества". Напротив.
Технологията е такава, че ако си платиш, на ламината могат да ти възпроизведат гола Мерлин Монро, Моника Левинска да свири на саксофон и каквото си поискате! А на паркет не става