Най - вълнуващия въпрос зимно време.
egomen66 - майстор
Много неясноти има по въпроса ти .Събери всичко което си решил да закупуваш и после питай. Или кажи какво ще закупуваш какво искаш да постигнеш -къща ли е , апартамент ли е .По добре разясни всичко , за да могат хората да ти помогнат. Разгледай тази тема как хората питат. ВСИЧКО КОЕТО ПИША Е АБСОЛЮТНО ДОБРОНАМЕРЕНО . viewtopic.php?f=10&t=42648&view=previous #-o
radius - майстор
Абе егомен, кога дойде, кога взе да даваш акъли как да питам :!: Разгледай ми темите с питания, да видиш колко са изчерпателни. Дотолкова, че понякога се получава обратен ефект и хората няма желание да прочетат докрая.

Мнения ли трупаш, не мога да разбера, но в случая не се включваш адекватно. Не е нужно да разбираш всичко и понеже е видно, че в случая е така, спести си неадекватните съвети.

филма, мерси.
енерджикс, струва ми се неоправдано да усложнявам с още един топлообменник, макар че по книгите има и такъв вариант.
egomen66 - майстор
Разбрах те много добре. Ти задаваш конкретен въпрос и искаш конкретен отговор . В стил - (да не) . За да напиша това което съм написал да не мислиш , че не съм видял откога си регистриран и колко мнения си пуснал. Затова и съм го подчертал с големи букви ( ВСИЧКО КОЕТО ПИША Е АБСОЛЮТНО ДОБРОНАМЕРЕНО). Аз съм сигурен че много знаеш , но не съм сигурен , че нещата които знаем ги знаем по правилния начин. Идеята ми беше темата да се развие , а не да приключи още на първия пост с отговор - да. Може да се получи добра дискусия която да е полезна не само на теб но и на хората влизащи и четящи този ФОРУМ. За броя мнения ме боли ....... работа. Това да не е импулсен телефон. С добри намерения -egomen66 :heart:
filmatoplo - майстор
С прости думи казано -колегата примерно има моноблок машина въздух-вода в която е и пластинчатия топлообменник за водната сградна инсталация , на машината има изводи за водата , колегата пита -дали може този топлообменник да не седи вън ами да влезе 1 м в сградата -да може . :)
kuuuuuul - майстор
Въпроса е ясен, но е зададен принципно и аз в този дух му отговорих, че няма проблем. НО все пак трябва да се види за какво точно е въпроса,като дойде я разглоби, снимай и тогава ще има конкретни отговори. Разкажи повече,нова ли е,кой вид топлообменник е, защо няма управление и т.н.
radius - майстор
Kuuuul, знам че ти е интересно :wink: Най-общо употребявана ( 10.2011 произведена) , имам сървис менуъл за подробности. Няма управление, защото така се продава, за да е по-гъвкава при интегриране (това и аз не разбрах какво искам да кажа :lol: ). Политика на фирмата, има електроника в тялото, но е нужен и един външен контролер ( FTC ). При първа възможност ще опиша ситуацията по-подробно.
radius - майстор
И такаааа, контролера вече е при мен - чистак-бърсак нов поради липса на употребяван в ибея. Излезе ми с около 900лв., по-евтин от закупуване от Бг. Ето го, всичко е Made in UK или Japan. Има вградена ДТЗ и разни други бъзикни. Но и цената си я бива - за 10 конектора, още толкова релета и 2-3 чипа - 1500лв. Явно ноу-хау-то на Мицу е скъпо.
Прикачен файл:
IMG4602.jpg
След като завърша пода на гаража, почвам проби и ще се моля да тръгне. :prayer:
1115 - специалист
radius написа:
.... Явно ноу-хау-то на Мицу е скъпо.
.... :prayer:
A по-вероятно да не е нищо особенно, но да го продават скъпо. E може и да греша, но сега е векът на супер модерните, невероятно високоефективни продукти, които дават цели 5% повече за 2 пъти по-високата си цена.
Верно Джапанките са много добри, но и те се изпеде....тиха и почнаха с тарикатлъците.
Надявам се да не те засегна и предполагам не е лоша машината, просто като срешна думата "високоефективна" винаги е свързана с двойна цена и подскачам от бяс.
Последна промяна от 1115 на ср окт 07, 2015 10:03 pm, променено общо 2 пъти.
veteran - напреднал
И на мене ми е интересно КАКВО ТОЧНО прави този контролер за тези пари.
1115 - специалист
Предполагам е PAC-IF052B-E или подобен?

Тема "термопомпа моноблок - отделяне на водната част" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: