Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jabata - специалист
jorko__82 написа:
Нещата взимат да накланят към камините ,вие как мислите ? :partyman: :partyman: :partyman:
Извинявам се, ама друго освен Камина, не си струва за тази къща, ако пък не искаш камина, това е друг въпрос.
Но на такава къща, Котел, ще пасва също толкова добре, колкото и да ходиш на пазар с 300 коня ферари. Не че не става, ама язък....
jorko__82 - напреднал
Не че неискам камина но тези камини които съм опоменал са над 4500лв ,а котлите около 3000лв.Та малко мие гадно да дам толкоз пари за камина и да я завра в мазето.Но сега ми предложиха от тези камини на Давинчи на поносима цена.Дано някой от колегите да кажи все пак добро ли е като избор Давинчито ще ви бъда благодарен.
jabata - специалист
Ами тези камини са предназначени за дневната, и затова са толкова скъпи. Просто на тях изработката им е скъпа, но пък и КПД-то също е високо.
Като не искаш да е в мъзето, сложи я в дневната. По-този начин ще имаш и уют.
miroki - майстор
На мен не ми се струва разумно да си разбутва инсталацията, така и така работи, да си сложи котела, който иска и готово.
Сега и комин за хола ще трябва, ако иска камина и т.н. усложняване. Щом котела е по-евтин да си го сложи и готово.
Камина за мазето забрави. Тя не е изолирана, като котел, а точно обратното и ще загубиш много.
jorko__82 - напреднал
Става все по труден избора :-? :-? :-? :supz: :supz: :supz:
LazarGanev - "Велик майстор"
Тани написа:
котел + буфер :?
Оскъпява се. Чакаме малко котле тип камина от Грейко, ама се бави
miroki - майстор
А бутилки газ няма ли къде да се подменят- зареждат.
Че тогава вече избора расте.
И хубавото е, че модулират, примерно от 7 до 17 киловата.
LazarGanev - "Велик майстор"
Скъпо е на пропан-бутан

Тема "Съвет за отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: