• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
miroki - майстор
Пропуснал съм го, че е на газ генератора, понеже не ми е бил обект на внимание отначало.
При 10 000 за кабел, си струва да направиш нещо.
Когато щях да правя при мен, щях да слагам табло позволяващо и продажба на ток (когато не се изчерпва разбира се, те накрая правят разлика и плащат само, ако има за плащане т.е. си продал нещо). Но го пиша във връзка с това, че се слага такова табло, че да може да спре подаването на тока при спиране на ток от енергото. И имаше вариант да си консумирам моя ток, както и от енергото и да продавам. Не помня каква бе системата, но провери, има такива неща, които търсиш.
valqk - специалист
Това с таблото не е толкова просто и като гледам, трябва да ти го направи, някой, който знае какво прави.
Отделно ти трябва и някакво управление.
За съжаление не мога да те насоча. Дано някой, който монтира /е монтирал/ такива да се включи.
То ако ще вземаш контролер, направо може да се търси такъв, който следи напрежението на акумулатора и ако падне да пали генератора. Цялата система и свързване трябва да се мислят конкретно за теб и от човека, който ще я монтира.
Относно акумулаторите - няма значение гелови ли са или не.
Има и гелови, стартови.
Въпросът е клетките вътре как са реализирани. Стартовите имат голяма площ и тънки ламели, които могат да дават много ток за кратко, но при продължително черпене на ток изтъняват бързо и бързо се скапва акумулатора.
Тяговите имат плътни ламели, които не могат да извадят много ток, но са ОК да се харчи дълго време...

Отностно "БИО-ДЖЕДАИТЕ" - който както иска и прецени. Давам го като инфо. Мисля, всеки има мозък в главата.
nanera - помощник
Здравейте приятели, благодаря много за мненията.

Последно разбрах, че със сигурност ще ми трябват тягови акумулатори около 100 Ah. Инвертор с истинска синусоида поне 4000 W. Някакви идеи къде мога да намеря такова нещо?

valqk да те пита дали ако взема просто един допълнителен разширителен съд ще имам налягане и след като спра хидрофора? Гледах един 100 литра за 200 лв. ако така стане ми се струва по-лесно.

Да попитам и нещо друго - казаха ми, че като се свържат последователно акумулатори и се увеличи напрежението на 24 или 48 V инвертор с такова входящо напрежение бил по-ефективен? Ще попитам за подробности, човека който ми го спомена.

Казаха ми също, че е добре акумулаторите да се зареждат докрай, защото в противен случай се разваляли по-бързо. Пък за да се зареди докрай, акумулатора трябвало да стои много време включен в зарядното, защото след 70% капацитет зареждащият ток падал и се зареждал по-бавно.

Имам добра оферта за акумулаторите 105 Ah за 220 лв.
Сега търся инвертор, дали можете да ми препоръчате някаква марка?
Намерих много предложения от България обаче, цената е доста висока. Виждам по други страници в чужбина по-добри цени на инверторите.

Благодаря.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Автономно ел. захранване на къща - възможности?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: