Най - вълнуващия въпрос зимно време.
skuzo - специалист
Здр. купих си го и няма никаква схема за монтаж!Има три входа Р1,1,2.Рових се из нета и разбрах,че р1 е фазата,а 1 е нулата.Интересува ме как се вързва към помпата,влиза фаза и нула и къде е изходът към помпата.Не трябва ли като на ел.ключовете да се прекъсва само фазата а нулата директно да си отива към помпата?
jabata - специалист
Това е контактен термостат, който има 2 начина на работа. Единия е нормално отворен, другия нормално затворен. Ами точно така е, прекъсва се само фазата, защото това си е ключ. Само че, разликата е, че когато е изключен пуска тока по едната верига, а когато е включен по-другата (схемата е същата като на обикновения девиаторен ключ), и затова са и три извода. Единия ти е винаги фазата, и на другия имаш изход.
Нямам точно схемата на това нещо пред мене, но с един мултицет, можеш веднага да видиш кое как става, кога прекъсва едната верига, кога другата.
skuzo - специалист
http://www.tehcomservis.com/forum/topic ... &topic=311 тук има схема!Но там влиза и нулата?
skuzo - специалист
Ако може някоя рисунка да драснеш!от кабела през релето към помпата. :?
skuzo - специалист
На тази схема която гледам фазата и нулата си контактуват?
filmatoplo - майстор
Тези терморегулатори аз съм ги измислил , прекъсва се само фазата през тях , нулата си ходи директно към помпата .Като отвориш кутийката на регулатора и застанеш срещу клемичките които са 3 на брой -свързваш фазата вход изход на двете леви клеми , крайна дясна не ти трябва .Проверката става така -при студен котел , като завъртиш копчето на най ниска степен под 30 градуса помпата -трябва да работи , като поставиш на 50 -помпата трябва да спре и да чака повишение на температурата от котела като се запали -тогава ще стартира помпата .кой разбрал разбрал :) .
skuzo - специалист
ок,благодаря отивам да го вързвам :-D
filmatoplo - майстор
И умната , спри захранването преди това , ползвай поне фазомер . :wink:

Тема "Монтаж на терморегулатор PRODIGY" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: