• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Морозов - специалист
Здравейте,един въпрос към знаещите :? През корпусите на ел,скара ,микровълнова,раховец,2-та хладилника бие ток.ТОВА СЕ СЛУЧВА на всички контакти в къщата,та дори и в съседния фризиорски салон.Салона и къщата са на отделни електромери но в едно улично табло :? Някакви идей,предварително БЛАГОДАРЯ :drinkers:
Морозов - специалист
0-та,но от уличното табло ли :?
ivanovbg - майстор
Вероятно. Фазомер имаш ли? Премери!
По добре викни от енергото да си го оправят. Техен е проблема!
DMN - майстор
Да не са ти разменили някъде фазата и нулата? С фазомера проверяваш дали свети на занулителните пластини на контактите. Само когато работят изброените уреди ли бие ток по тях или постоянно?
Морозов - специалист
Точно на фазомера показва,иначе на допир бие леко :shock:Само когато работят бие
toolegittoquit - майстор
Занулени ли са контактите? Нормално е от уреди с метален корпус да може и да поплесва ток, ако не са занулени. Ако са занулени, значи имаш сериозен проблем с връзките по нулата. Отиваш първо в главното табло, след като имаш проблем навсякъде. Другото е, че в новите табла, ако си по на село, има повторен заземител и нулата е вързана към него именно за да се избягват такива неща.
moimoimoi - майстор
a занулени ли са контактите?
Морозов - специалист
Там съм, на село и таблата са на улицата но, има бломба на върешната врата и навътре не се вижда нищо,тея на фризиорскиа салон са занолени но,и там е същото :?
toolegittoquit - майстор
Морозов написа:
Там съм, на село и таблата са на улицата но, има бломба на върешната врата и навътре не се вижда нищо,тея на фризиорскиа салон са занолени но,и там е същото :?
Сигурен ли си, че са занулени и нямаш проблеми по кабелите? Ако имаш табло на улицата, повторен заземител - невъзможно е да се получи това, ако всичко функционира правилно. Провери си инсталацията след електромера. Спираш тока, мериш, преглеждаш. Не е нормално. Погледни и в таблото през плексигласа(ако ти е прозрачна вътрешната врата) дали всичко ти се струва наред. Викай ЕРП спешно, ако смяташ че проблемът ти е там. Това не е мистерия, това е опасност, която ти застрашава живота.
  • 1
  • 2

Тема "ЕЛЕКТРО-МИСТЕРИЯ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: