• 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tysonlkr - специалист
datas написа:
Благодаря на koko_t за инструкцията.
Искам да попитам тези които са с бърнит 25 плюс имат ли термостат за стайна температура дето е с кабел на другите камини гледах мойта
никъде не видях и като натисна да ми покаже температурата ми пише LO
Здравей колега и аз съм нов собственик на новия модел камина бърнит 25+. И при мен няма датчик или термостат за стайната температура. Там от където я взех ми казаха че не е включен и се предлага отделно. Някой по запознат да сподели дали са ни метнали и искатедни допълнителни пари за този датчик/термостат?

Днес я пуснахме за първи път. Първото ми впечатление е че много бързо опуши стъклото буквално за няколко часа работа. Другото което ми прави впечатление е че независимо на коя степен я сложа тя си работи на първа, незнам дали е нормално това. Не знам дали температурата е още висока или е някакъв проблем в настройки или със камината?
datas Пусна ли я вече? Сподели как е при теб.
benimm8808 - специалист
Svetoslav Yossifov написа:
Другия ми проблем е че се загрява адски бързо и се пуска и гаси постоянно което не ми харесва.... в момента е настроена на 50 градуса на водата помпата включва на 40 а темп. на въздуха съм я направил така че да не я достига и е на 2-ра степен на 0.7 на 1450 оборота. Загрява точно за около 5 мин. максимум и се гаси и след 5 мин. пак се пуска. Някакви идеи ?
Задай по голям интервал на градусите м/у изключване и включване щом модулира по вода. М-9-4-06(настроена е заводски на 2 гр.),аз я държа на 10гр. разлика.При зададени 65гр. на камината,ще изключи на 75гр. и после ще се включи пак на 55гр. При мен никога не е стигала 10гр. разлика.
tysonlkr написа:
datas написа:
Благодаря на koko_t за инструкцията.
Искам да попитам тези които са с бърнит 25 плюс имат ли термостат за стайна температура дето е с кабел на другите камини гледах мойта
никъде не видях и като натисна да ми покаже температурата ми пише LO
Здравей колега и аз съм нов собственик на новия модел камина бърнит 25+. И при мен няма датчик или термостат за стайната температура. Там от където я взех ми казаха че не е включен и се предлага отделно. Някой по запознат да сподели дали са ни метнали и искатедни допълнителни пари за този датчик/термостат?

Днес я пуснахме за първи път. Първото ми впечатление е че много бързо опуши стъклото буквално за няколко часа работа. Другото което ми прави впечатление е че независимо на коя степен я сложа тя си работи на първа, незнам дали е нормално това. Не знам дали температурата е още висока или е някакъв проблем в настройки или със камината?
datas Пусна ли я вече? Сподели как е при теб.

Да пуснах я преди седмица само ве4ер и сутрин я пускам
настроил съм я на 56 градуса стига до към 65-70 градуса и се изключва после на 53-54 се пуска
степените и при мен са едни и същи на която и степен да е пак работи като на 1ва
разхода ми за това топло време за сега е 15 кг на 26-30 часа
сложих си вчера и термоглави и мисля че е по добре поне в стаите е еднаква температурата около 23-24 градуса
ти колега с какви пелети си аз съм с тетевенски 80% бук 20% чам и при мен стъклото почернява
sozi - напреднал
Първи проблем зa сезонa . Вчетa кaкто рaботеше и спря шнекa. При някого подобен проблем и съъвет.
sozi - напреднал
Проблема оправен оказа се от пелетите.Бях взел три чувалчета от топливо а те са доста дълги парчета ,явно задръстват шнека и когато усети по голямо усилие спира да работи.След почистване за сега работи нормално / за сега/ :prayer: :prayer: :prayer: снимки на пелетите за да видите разликата

Прикачен файл

12087513_953054774733341_952534219_n.jpg
12087513_953054774733341_952534219_n.jpg (80.23 KиБ) Видяна 2069 пъти
Здравейте на всички,
От няколко дни използвам пелетна камина Burnit 15 без температурен датчик, регулацията трябва да идва от температурата на водната риза. Настройвам я на 50 градуса, тя стига 70 и по нататък не смея да я оставя. Прочетох по-нагоре за настройване на диапазона на включване и изключване на водния термостат. Правилно ли съм разбрал и за едно и също нещо ли става на въпрос. Вечер си лягаме и аз не смея да я оставя за да видя кога ще се изключи, че ако не се изключи и заспим, може да изкипи инсталацията. Моля за помощ и пояснение откъде и как да настроя някоя настройка да се включва и изключва. Благодаря предварително.
Здравейте,
От няколко дни съм с пелетна камина Burnit 15кв с настройките от стр5,та въпроса ми е как да я наглася да модулира по въздух
нагласим съм от м-9-4-6 мисля че беше настройка на 0,05градуса при зададена 25 изкл. на 25.5 но вкл. нее на 24,5 а пада доста надолу температурата на въздуха и незнам по кое време се вкл. stand by ми е на on ако го дам на off проблем ли ще е да модулира по вода ако не стигне градусите на стаята
Бих ви помолил някой да ми прати настройките за 15кв на лично !! Предварително благодаря
Koko_t - напреднал
Здравейте, тъй като на моята камина се регулира вентилатора по напрежение, може ли някой да даде инфо как да сметнана дадено напрежение на какви обороти отговаря.
Svetoslav Yossifov - помощник
benimm8808 написа:
Svetoslav Yossifov написа:
Другия ми проблем е че се загрява адски бързо и се пуска и гаси постоянно което не ми харесва.... в момента е настроена на 50 градуса на водата помпата включва на 40 а темп. на въздуха съм я направил така че да не я достига и е на 2-ра степен на 0.7 на 1450 оборота. Загрява точно за около 5 мин. максимум и се гаси и след 5 мин. пак се пуска. Някакви идеи ?
Задай по голям интервал на градусите м/у изключване и включване щом модулира по вода. М-9-4-06(настроена е заводски на 2 гр.),аз я държа на 10гр. разлика.При зададени 65гр. на камината,ще изключи на 75гр. и после ще се включи пак на 55гр. При мен никога не е стигала 10гр. разлика.
Благодаря ти. А казваш че никога не е стигала 10 гр .разлика това означава че не се гаси ли ?
tysonlkr - специалист
Нормално ли е да има конденз в кюнеца за изходящи газове :?
Направо капе вода за 3 часа работа на камина с водна риза 25+
Възможно ли е образувания конденз да е от теч в самата камина?

Аз все още съм в процес на настройка на камината и излизат много въпроси.

Днес видях, че пуска повече пелети и кошничката започна да се препълва. Намалих "зареждането на пелети" на -7, но не видях някаква промяна. Продължи си да си пълни и се наложи да я изключа. Как трябва да се действа при такава ситуация? Какво да променям в настройките?
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: