Най - вълнуващия въпрос зимно време.
brat4eda_81 - специалист
абе нии и двамата сме за бой ти обеща да дойдеш и аз ти обещах и никой никъде не ходи :?
stakoz - специалист
LazarGanev написа:
Паузата е 45сек
мерил съм го - интервалът, а не паузата са 45 сек - т.е. от старт до старт на пуск пелети; секундите за пуск на пелети, напр. около 8 сек на Р3 са вкл. в този интервал от 45 сек
LazarGanev - "Велик майстор"
Ааа, добре дошъл stakoz :cool: ! Малко ме изненадваш с констатацията си - ще проверя и аз и ще докладвам.
stakoz - специалист
Добре заварил.... Лазаре, днес си играх и да меря консумацията/теглото дървесни пелети за 6 мин, две проби на Р3 при пуск пелети 8.0-8.5 сек, ъгъл шнека 60гр. фиксиран, оказа се средно на час около 2.7кг пелети (Био-Енергия Сливен) с RB20 , та тогава измерих и интервала
LazarGanev - "Велик майстор"
А, малко сега си на 12-13кВт. Ако искаш да стигнеш 20, трябва да увеличиш подаването поне на 12сек, ама дали няма да падат неизгорели пелети?
lakosste - специалист
stakoz написа:
LazarGanev написа:
Паузата е 45сек
мерил съм го - интервалът, а не паузата са 45 сек - т.е. от старт до старт на пуск пелети; секундите за пуск на пелети, напр. около 8 сек на Р3 са вкл. в този интервал от 45 сек
И аз това забелязах,че в самия цикъл са и секундите за зареждане.Затова попитах вчера защото мислех че бъркам,но явно не.
DimitarD - специалист
lakosste написа:
Кажи от къде са тея пелети да знаем да не си копуваме от там.
Тези пелети за от Асеновград, яко се набутах с тях, наложи ми се да ги пресея, та от 2 тона излезна 400кг прах.
И смърдят ужасно, не знам дали другите са така миризливи, ама със сигурност мишките няма да ги докоснат.

Докато чаках майстора да се обади, аз сам си навързах задвижката и помпите. На входа на горелката за стаен термостат RT монтирах 5V едноканален релеен модул с дистанционно управление. it500 управлява помпата за първия етаж и задвижката БГВ, а помпата за втория е към горелката. Така системата работи доста икономично, знам че е топло но ми даде разход 9кг от 20.00ч - 07.30ч. слънчоглед /миризлив/.
Някой ползва ли опцията Auto clean setup?

Специални благодарности на г-н Н.Ганев
filmatoplo - майстор
Колега Солитеха от кой модел -с подвижна или постоянна скара , чудим се около това дали става горелката 30ка на котел с постоянна отливка чугунена скара , апропо ако си с кутия под котела това е др въпрос :wink: .
DimitarD - специалист
filmatoplo написа:
Колега Солитеха от кой модел -с подвижна или постоянна скара , чудим се около това дали става горелката 30ка на котел с постоянна отливка чугунена скара , апропо ако си с кутия под котела това е др въпрос :wink: .
Солитеха е без подвижна скара. рб 30 става на солитех 35 кв, но вратата с горелката не се отваря. Кутия отдолу ще слагам догодина или ще си взема котел на грейко. или пък ще повдигам и грейкото на кутия. този сезон ще е карам така.
filmatoplo - майстор
Да- това ме интересуваше , 20ки имам слагани на Солитех , значи сега за да отвориш вратата издърпваш леко горелката назад така ли .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: