• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kuger - майстор
1115 написа:
Eто любимите ми крушки номер 95 + номер 43 от колекцията ми "Газоразрядни лампи".
Тая от снимката, дето е мъъъничко по-голямата, случайно да работи на 0,4Kv /две фази/с едни мъъънички дросели, така на око около 25 кила? И е 2 KW ?
Питам, щото с нещо подобно, с 5 бр. осветихме машинна зала, грубо дълга около 100-120 метра и широка около 25-30 метра. Тогава заменихме около 90 бр ЖЛ по 250 и 400W с тия. Естествено, бяха си прожекторни тела. Бяха предназначени за стадион "Нефтохимик", Бургас, но нещо не им харесаха, та закачихме от тях. И се родихме! Но това чудо осветява очите, ако се гледа от близо :sad: А стъклото на прожектора ставаше за масичка :-D , ама не успях да се доредя :sad:
1115 - специалист
Да,
2000w на две фази, но от старите ламби на стадион "Васил Левски" са.
miroton - майстор
Взех още 2 700 ватови живачни лампи,но трябваше да са натриеви :-D
http://el.ru/catalogue/lamps/80/318
я кажете тока през тях какъв трябва да е?

също и 210 ватови натриеви,казваите за тока ,че искам 1-2 да си монтирам в двора
hidrazin - майстор
ДРЛ 700 Вт E40 - номинален ток не повече от 5,4А , пусков ток не повече от 12А
:partyman:
P.S. Само не знам за какво ти са? Като цветопредаване са отврат.
miroton - майстор
Малко омотаване на поръчката,трябваше да са натриеви,ама сега ги видях.-здраве да е
ша пия една студена бира,ама свърши пък има някакво уиски :drinkers:
1115 - специалист
Тия 210 ватовите натриеви са правени за 250 ватов живачен дросел и работят без запалителна апаратура. Демек само с дросел (баласт) и не е нужна запалка.

За руските живачни ако има едно (15) отзад служат за осветление на жилищно пространство.
(10 ) не си спомням, а (6) е за улично осветление.
Това по спомен от 90' години. Може и да съм в грешка.
Изработката им обаче едно време беше адски сделана....направо издялана, особенно на натриевите ДНаТ.
miroton - майстор
1115 написа:
Тия 210 ватовите натриеви са правени за 250 ватов живачен дросел и работят без запалителна апаратура. Демек само с дросел (баласт) и не е нужна запалка.

За руските живачни ако има едно (15) отзад служат за осветление на жилищно пространство.
(10 ) не си спомням, а (6) е за улично осветление.
Това по спомен от 90' години. Може и да съм в грешка.
Изработката им обаче едно време беше адски сделана....направо издялана, особенно на натриевите ДНаТ.
ДНаС 210 1995 са произведени и пише опитная ](*,) като ги пусна ще се разбере каво представляват
1115 - специалист
ДНаС - Дуговые Натриевые в Светорассеивающей колбе
Натриева лампа с колба, а не е като тръба.
hidrazin - майстор
Има живачни които не им трябва дросел. Също така има натриеви с вградена ПРА.
То и аз имам на ъгъла на къщата живачна 250W и си стои там от незапомнени времена.
От ъгъла ми осветява целия двор. Все се каня някой ден да я махна и да сложа МХЛ или LED.
1115 - специалист
hidrazin написа:
Има живачни които не им трябва дросел. Също така има натриеви с вградена ПРА.
То и аз имам на ъгъла на къщата живачна 250W и си стои там от незапомнени времена.
От ъгъла ми осветява целия двор. Все се каня някой ден да я махна и да сложа МХЛ или LED.
Да 160 ватови живачни бездроселни. Това е хибрид от обикновенна лампа с нажежаема жичка и живачна "горелка" в един корпус. Доста неефективно решение. Почти не се използваха. Често при включване им изгаряха волфрамовата жичка, както става при лампите с нажежаема жичка и стават неизползваеми.
За натриевите примерно 210 ватови и 340 ватови не си съвсем прав за ПРА (Пуско Регулираща Апаратура).
Нямат само пусковата част (високоволтовата запалка), но се използват с дросел. Запалването става със спирала навита отвън на "горелката" и биметална пластина , която да я изключва след старт.

Примерно:

Прикачен файл

normal_H_044_Tesla_SHCP_210,_eng_sample~0.jpg
normal_H_044_Tesla_SHCP_210,_eng_sample~0.jpg (20.51 KиБ) Видяна 1223 пъти
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Даите инфо за тоя лампичка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: