Нека намерим най-тънките цени.
prascho - майстор
http://www.dw.com/bg/%D0%B4%D0%B2%D0%B0 ... /a-5265142

Защо богатите хора избягват България :sad: :?

П.П. Този цитат е в кръвта на българина: "Всъщност всичко е съвсем просто. Щом някой може да отиде някъде, където получава най-добро качество срещу гарантирано най-ниската цена, защо да не пазарува там!”
mitko64 - майстор
Чета, че свредлата за дърво бавно пробивали. Според мене това е и целта на този тип заточване, колко пъти с такова за метал съм избушвал дървени или пластмасови неща, когато не съм преценил натиска. За фрезенкове и глухи отвори са отлични. Незаменми са за дупчене на многокамерни пластмасови детайли, примерно корнизи за пердета, където няма как да подложиш твърдо под горният слой пластмаса. Тези си вадят шайбички, а с такова за метАл, направо се сцепва пластмасата. Иначе към лидълските свредла конкретно имам дълбоки резерви, досега не съм случил на свестен комплект- или презакалени и се чупят, или заточени неправилно, вообще не режат. Ако пуснат битовете, ще ги огледам, че май са на сметка и от S2 стомана.
fore - майстор
Лидлските свредла лично за мене не са качествени- тези за бетон дългите са много криви и са изработени като от арматурно незакалено желязо. Малките им видии за бетон са пак подобни- като недодяланите фалшета от едно време които изпотрошихме при дупчене в бетон-за по една дупка.
Можеби тези за метал имат някакво качество.
Аз купих зенкерите- те наистина са странни -имат само една режеща повърхност и са тъпи. Пирони :mrgreen: както казаха колегите.
Или ще трябва да ги наточа преди пробиване или ще ползвам само зенкера на друго свредло.
Купих и фрезовъчните свредла оксидирани с титаниев нитрид, те изглеждат приемливо, но не съм ги ползвал и не знам дали са читави.

Стан, имаш ли снимка на Лидълските битове или тези от Пени да ги погледна за какво иде реч ?
nikolson - майстор
mitko64 написа:
Чета, че свредлата за дърво бавно пробивали. Според мене това е и целта на този тип заточване, .
mitko64, проблемът не е, че пробиват бавно, а че загряват и стават все по-зле. Да не се наложи да прави човек повече отвори. За единично пробиване се понася, но не дай боже да правиш повече, загряват. Сигурен съм, че даже да има някаква закалка, се откаляват. На фрезенковите вече им смених тънките размери.
fore - майстор
Има доста яка мебелна дървесина- налагало ми се е да дупча отвори за поставяне на ролкови крачета в подобна. Направо прегрява свредлото и се чупи. Все едно дупча метал с тъпа бургия. Обаче разликата е че в това дърво бургията навлиза дълбоко и после се чупи и е много нагрята.

За кои фрезенкови говориш ?
За зенкерите или за тези с титаниев нитрид ?
nikolson - майстор
Прикачен файл:
drill.PNG
fore - майстор
Същите пирони. Със заточване не стават ли ?
brum - майстор
Имам едни подобни дето от пред са заоблени. Не стават за чеп за зеле! В ПДЧ съм ги мъчил и след 2-3 дупки заминаха за дълбок резерв. Само т'ва дето е на опашката може да свърши някаква работа ако може да се сложи на друга бургия (не им помня диаметрите и не съм убеден, че бяхя стандартни).
nikolson - майстор
nikolson написа:
На фрезенковите вече им смених тънките размери.
На тънките какво да им заточвам? Сменям го и толкоз.
mitko64 - майстор
Teзи фрезенковите се водят едноканални. Има в комплекта такива, дето заточването им направо се вижда несрещане на фаските. То и заточените повече горят, отколкото да пробиват. Все повече се убеждавам, по- добро от старите български за метал, няма. Сега титанизирани, кобалтови, дрън, дрън, трошат се като стъкло.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: