• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Ел. инструментите. Консумативи.
brum - майстор
Темата е малко стара, ама гледам, че е писано за мулти тууловете на дремел. Та имам един въпрос за Dremel Multi-Max MM20 - това само с консумативите на Dremel ли работи? Или могат и такива на Bosch да се ползват с някакъв преходник примерно? И ако има такава опция - тия преходници къде ги има?
nikolovvd - майстор
Понеже темата е за избор и покупка ще спомена, че се отказах да си дам парите за такъв инструмент.
По думите на човек, който ги продава, ще си дам парите на вятъра. Лично той е купил два такива уреда, единия от които е взел за себе си, а другият не може да го продаде от 2 години. Каза че се е опитал да отреже долната част от касата на вратата у тях, за да монтира ламинат, но след 15-20 минути мъки не е успял да направи нищо.
Може по-скъпите такива инструменти да вършат някаква работа, но 200+ лв. не бих дал за нещо, което ще ползвам веднъж на 2-3 години, т.е. за специални случаи.
EDI - майстор
Николов, явно човека има проблем - или с ръцете или с ножовете, дето е ползвал. :lol: Аз имам СКИЛ за 79 лева няма такава ламя, хем го карам с китайски ножове от ИБЕЙ.Реже си, та се къса, ама нож и ръка си трябва.Идеална машина е за много операции, дето с друго почти не могат да се вършат.
BRUM, стават и други консумативи, не само ДРЕМЕЛ-ски.БОШ, СКИЛ и МИЛУЕЙК, МИЛУОКИ или както там му викат са със същия захват.
nikolovvd - майстор
Огледал съм ги всичките.
Скил 1470 е от порядъка 140-145 лв., Бош PMF190 е около 180 лв., а за DEWALT да не говорим. Там цените са като на Скил, но в Евро. Гледах един куфар, в който направо ми останаха очите. :shock: Не посмях да питам за цената. :rolleyes:

Ако наистина смяташ, че Скил върши работа може да се размисля, но където са 150, там са и 180 за Бош.
brum - майстор
Dremel-а (mm20) в момента е все още 150лв (на 50% промоция). Той как се класира спрямо другите подобни?
EDI - майстор
Николов, не е 140 и нагоре, намира се в момента за 98 лева в ЕМАГ.Идеална машинка си е.А ДРЕМЕЛА си е класика, бая нагоре се класира.В общи линии само ФЕЙН са пред тях в класа на скъпите машини.
nikolovvd - майстор
Е само там не бях се ровил! :lol:
Ще пиша на Дядо Коледа!
Бански и строително-ремонтна техника се купуват през Зимата! :-D :lol:
EDI - майстор
Пиши му :lol: :partyman: , аз моя от там го взех, ама преди време беше малко по-евтин.
brum - майстор
EDI написа:
BRUM, стават и други консумативи, не само ДРЕМЕЛ-ски.БОШ, СКИЛ и МИЛУЕЙК, МИЛУОКИ или както там му викат са със същия захват.
Стават, ама някой са с преходници. Примерно bosch-а. Но има доста дето пасват без преходници - black and decker, wolfcraft :) . Преходника за на bosch консумативите е 11-12 лева. Ама по-големият проблем е цената на самите консумативи. Black and decker-а са няколко пъти по-евтини :) .
EDI - майстор
Стават без проблем.Бошчетата са с уни захват, освен това имат фабрично монтиран адаптер.3 хубави ножа и за хоби си оборудван за 2 години напред.В Ибея има евтини китайци с универсален захват, стават на всичко.Та избора е голям, не се тревожи.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Multi Tool (Мулти нож) - Избор, покупка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: