• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
iliev84_ - помощник
Здравейте,
Преди около година и половина подменихме изцяло покрива - нова дървена конструкция + нови керемиди.
Над гредите (иглолистни, нерендосани) има наковани ОСБ плоскости, отгоре двойна скара и на нея са наредени керемидите.За изолация е използвана стъклена вата - 10 см.
Проблемът ми е , че има едно постоянно пукане или звук все едно някой изпуска нещо отгоре. Таванът е каратаван, а не ГК. На какво може да се дължи и нормално ли е? Преди ремонта нямам спомен да е било толкова силно или често.
Възможно ли е :
1.Да има проблем с конструкцията?
2.Да има разширяване и свиване на някой от материалите при топло/студено време?
3.Нещо друго?

Предварително благодаря за мненията!
Поздрави
andro440 - майстор
iliev84_ написа:
Здравейте,
Преди около година и половина подменихме изцяло покрива - нова дървена конструкция + нови керемиди.
Над гредите (иглолистни, нерендосани) има наковани ОСБ плоскости, отгоре двойна скара и на нея са наредени керемидите.За изолация е използвана стъклена вата - 10 см.
Проблемът ми е , че има едно постоянно пукане или звук все едно някой изпуска нещо отгоре. Таванът е каратаван, а не ГК. На какво може да се дължи и нормално ли е? Преди ремонта нямам спомен да е било толкова силно или често.
Възможно ли е :
3.Нещо друго?

Поздрави
А под двойната скара ,между тачките и ОСБ -то има ли хидроизолация ?
iliev84_ - помощник
andro440 написа:
iliev84_ написа:
Здравейте,
Възможно ли е :
3.Нещо друго?

Поздрави
А под двойната скара ,между тачките и ОСБ -то има ли хидроизолация ?
Има подпокривно дифузионно фолио Uni Eco 2s .
ArturDent - Почти Безобиден
А улуците сменя ли?
Аз имам от тези безшевните и те пукат от топлинното разширение.
EDI - майстор
Вариант е, ако гредите са били мокри, съхнат на място, започват да посукват и пукат сглобките - пирони, видии и други такива.
iliev84_ - помощник
ArturDent написа:
А улуците сменя ли?
Аз имам от тези безшевните и те пукат от топлинното разширение.
Сменях и улуците, но пукането не идва от тях, т.е. отстрани, а си идва отгоре. :?
Последна промяна от iliev84_ на ср окт 14, 2015 12:09 pm, променено общо 1 път.
iliev84_ - помощник
EDI написа:
Вариант е, ако гредите са били мокри, съхнат на място, започват да посукват и пукат сглобките - пирони, видии и други такива.
И аз си мислех за този вариант, но колко години съхнат? Вече минаха година и 3 месеца... :lol:

Не се сещам за друг материал от конструкцията, който да се разширява и свива при смяна на температурата и да пука.
Някакво въртене на въздушни маси, но откъде? Всичко е уж както трябва направено ....
EDI - майстор
А, то съхненето е дълъг процес, особено ако е била свежа дървесината.Освен това, може да изсъхне и да продължи да посуква.
lov - майстор
Ако конструкцията ти е направена както трябва няма какво да се притесняваш.
А дървото освен че съхне после пък си поема влага от въздуха. И всичко това е свързано с движение.
Преди месец кога за последно бяха големите жеги ми разбичиха едни греди 15/15 от дугласка. Трупите бяха стояли под навес повече от 5 години. Докато ги закарах и разтоварих почнаха да пращят все едно чупиш летви. Принудих се веднага да ги импрегнирам с масло и след това да и правя шарки и ракроявам. И то вече на сянка щото ще се нацепят и усучат.Та дпкато не си намерят място ще чуваш шумове.
Но да попитам и нещо друго кога чуваш това тропане щото ако е вечер късно или през ноща си имаш непоканен самонастанил се квартирант веоятно
ArturDent - Почти Безобиден
Едва ли би сбъркал пукането на греди и подобни със стъпки на плъх или подобни.
  • 1
  • 2

Тема ""Пукане" на нов покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: