• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 27
Мечтата на всяка домакиня
ZEDYCUS - майстор
Смени зегето или задкормилното му устройство. :lol:
Ама игра за един отвор дето няма се вижда. :partyman:
joroantonov - специалист
Евалата колега! С две дупки доказа на 90 процента от хората на които това им е работата, че не я вършат правилно и качествено! Ама като се замисля - на следващата кухня, ще взема и фрезата, циркуляра пендулата и зегето са малко.
ZEDYCUS - майстор
Вместо да мъкнеш всички тези инструменти, дай плота да резнат отвора на ЦНЦ машина и без туй клиента си плаща. :razz:
Прасчо, от един монтаж на мивка стана касапин, ми се струва. :)
За кръгла мивка или такава като елипса шаблони за ръчната фреза ли ще масториш или ще оформяш с "цинкуляра" :)
pachosz - специалист
И аз до преди месец се дразнех на наклонените срезове дето ми се получаваха със зегето, ама си купих един БОШ, зеге дето каквито и чупки да правя, държи си правия ъгъл и не мърда. Та фреза чак не е нужна за мивката, но и зегето, с което се прави отвора е важно какво е. Не марката, а как реже. Съвсем сериозно - след първата мивка която рязях с това зеге, колегата ми ме пита: ти с фрезата ли си игра да правиш тоя отвор :) А със циркуляр да се прави отвор за мивка, това си е баси мъката, после със зегето и с фрезата ли ще се правят ъглите? Не, благодаря съм.
За силикона не знам. Аз от много време насам ползвам санитарен на BISON и до сега не е имало проблеми с него. Ама сигурно има и по-добри варианти разбира се.
prascho - майстор
Не виждам нищо лошо в това, че съм проявил старание в свършването на дадена работа!

То си е до характер. Ако си свикнал да вършиш прецизно работните си задължения, то ще бъдеш точен във всяка една поставена задача. Ако си лумпен, който гледа да отбие номера такъв ще си във всяко едно отношение.

Когато човек си изкарва хляба със занаят /моят случай не е такъв/, то крайният продукт е лицето /рекламата/ на този човек. А продуктът се състой от последователност от компоненти. Всеки един компонент, ако не се извърши както трябва, може да компрометира "лицето".

П.П. Не се замислих за кръглите отвори. Циркулярът е неприложим. Явно без да искам съм уцелил точните инструменти - фреза + зеге
prascho - майстор
ZEDYCUS написа:
Смени зегето или задкормилното му устройство. :lol:
Ама игра за един отвор дето няма се вижда. :partyman:
Този отвор ако бях действал директно със зегето, то трябваше да се осланям на случайността и късмета. При рязането ако се бе отчупила по голяма шупла от 7-8мм няма да се скрие с "берта" и тогава какво правим. Ако е за клиент, то го "маскираме" с малко силикон и готово. В моя случая непрекъснато очите ще са ми там. И ще си кажа, ми да ще дам още 140лв за нов плот :). По-добре да затрия 2 часа повече, но да има по-висока надеждност, отколкото да викам неволята...

Това все пак си го написал ти:
ZEDYCUS написа:
Илия ти е отговорил за Р-ра. За зъбите ако режеш с нормално ножче е възможно при некачествено залепено ламинирано покритие (евтин плот) да се откърши голямо парче и да не може да го скрие берта на мивката. Затуй с "гейското" ножче най добре ..... :partyman:
Гаранция франция и като се работи с "гейското"....
ZEDYCUS написа:
......За кръгла мивка или такава като елипса шаблони за ръчната фреза ли ще масториш или ще оформяш с "цинкуляра" :)
Правих кръгли отвори за аспирацията на ръка с фрезата. Резултатът /визията/ е по-добър отколкото ако се ползва зеге!

В допълнение, бих казал, че с фреза не става толкова по-бавно. Плъзга се фрезата по плота или мастар. В случая аз ползвах любителска фреза и дълбочината я направих на 2-3 пъти. Фрезерът и той любителски. При една професионална машинка то работата ще е дори по-приятна и от зегето. Ако има фрезери с дължина 40-50мм не може да става въпрос за сравнение...
ZEDYCUS - майстор
На плот накъртено не можеш да скриеш със силикон. Като е за клиент и си сгрешил, второто парче плот си го плащаш Ти. Така, че грешки не са желателни щом ти бъркат в джоба.
С фреза е много по лесно да объркаш отколкото със зеге.
Отворите за аспирацията, а и самата тя е желателно да не се виждат, тогава визията е най добра. :partyman:
За зегето използвам едни ножчета с нормални зъби на MPS назъбено е и от задната страна(за отвори с малки радиуси) , досега никога не се е случвало да накърти повече от 2мм.
Ще пусна снимки след малко. "гейските " ги използвам много рядко.

Прикачен файл

13102015370.JPG
prascho - майстор
Разнищихме пустите отвори.

П.П. Направи ми впечатление, че около средата на плота има власинки. Сякаш в центъра е вградена синтетична мрежа за по-голяма якост. Власинките са относително големи. Подобно нещо съм виждал преди години в пожароустойчивия /червен/ ГК. Но там влакната бяха гъсто разположени и по-тънки.
pachosz - специалист
ZEDYCUS написа:
досега никога не се е случвало да накърти повече от 2мм.
.
И при мен не се е случвало.
joroantonov - специалист
ZEDYCUS написа:
Вместо да мъкнеш всички тези инструменти, дай плота да резнат отвора на ЦНЦ машина и без туй клиента си плаща. :razz:
Прасчо, от един монтаж на мивка стана касапин, ми се струва. :)
За кръгла мивка или такава като елипса шаблони за ръчната фреза ли ще масториш или ще оформяш с "цинкуляра" :)
Нали не мислиш че мъкна пендулата за да режа плотове :) , дупка за мивка с монтажа и е час максимум. Това с рязането на център не ми се връзва с поръчкова кухня с напасване на плотове,шкафове и т.н. Лятото имах плот 4.05 с напасвания към колони от двете страни, как ще знаеш мястото на мивката предварително не знам.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 27

Тема "Разпределение на мебели в кухня ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: