• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
Части йок . Иначе филтри се правят , а феродо се наковава.
Георги Иванов(алцек) - специалист
Според мен се намират,както споменах трактора на съседа е доста старичък по години и производство и си науми да му сменя сигменти.Намери в магазин за японски автомобили ,там намери и датчик за температурата.Гарнитура на главата му правиха в Горна Оряховица, мисля че по старата.Така че който търси намира , а и вносителите на трактори започнаха да повнасят и чаркове от време навреме.В Търновските фирми за продажба на трактори се хвалят че първо правели основен ремонт и тогава продавали,значи има части.
koveslav - майстор
Абе то за правене,много неща са правени и се правят,колега Алцек,но въпроса не е в това.Насред сезона,като ти потрябва нещо и като трябва да чакаш месец или недай си боже два,за да ти го доставят или за да се ориентираш къде да ти го изработят,всичко се обезсмисля. Ако машината е само за хоби-тогава е друга работа. Много зависи какво се очаква от една стара машина.
miroki написа:
Колега, това не е ли друг трактор. Виждам ще пише Б7000, а бе Б6000?
Някой друг може ли да сподели мнение относно поддръжка, части и др?
Прегледах пак клипа-не видях модел 7000..........Трактора,който оре е B6000.Клиента си го познавам лично.Ако трябват някакви подробности,винаги мога да го попитам.Той гледа от старите лозя,с широките междуредия и направи вътре още по един ред.Взе малък трактор точно за да обработва новообразуваните тесни междуредия.
kuger - майстор
kuger написа:
Kubota B6000, ако е с едно тяло, и то е центрирано, десните гуми ще вървят в ораното. Ако тялото се премести зад дясната гума, тогава пък тракторът няма да държи браздата, ще бяга на дясно. Плуг двойка е отлично решение. Правил съм си експерименти с друго малогабаритно тракторче, с единичка не става работата.
Нещо съм се пообъркал. Това от клипчето и моето доста се различават. Моето беше доста по-широко.
Извинявам се за заблудата!
Георги Иванов(алцек) - специалист
Всеки знае че при втората употреба си има риск.Доста фирми се нароиха които предлагат малогабаритни трактори,някой дават година гаранция други повече,но май само търновската фирма прави основен ремонт.........май.Колко е основен те си знаят,или само измиват трактора и опресняват боята,мое мнение и не ангажирам никого.Както казах нямам такава машина (но с тенденция да си закупя ),но имам наблюдения със машините на приятели и познати.Работил съм като тракторист 10 години и съм карал всички видове техника която я е имало по ТКЗС-тата до 1989 г. и имам поглед на нещата.То е като колите по автокъщите,маскирани отвън и всичките на по 120 000 км.или по-малко.
Да, това е хоби машина и като си я коландриш сам и я гъделичкаш ще ти служи вярно,и все пак всичко е на късмет.
miroki - майстор
Само за протокола. Цитата по-горе не е мой, а на CoKoPo.
koveslav - майстор
На споменатата Б6000 здраво е протекло масло от предно дясно колело.На едно Исеки,на което през лятото свалях стартера видях голяма кръпка отстрани на блока,направена само с покриваща планка и някаква смола.Куботата на съседа след първото по-сериозно загряване изхвърли водата през разширителния съд.Като отворихме да разгледаме се оказа,че има подложена тел на клапана на капачката на радиатора,явно с цел да не вдига охладителната система налягане.След махането на тела и загряване на двигателя се оказа че започва да тече радиатора.На фрезата,дадена му с трактора лагера от едната страна на ротора беше останал без сепаратор и съчми.Явно има добри рециклатори по нашенско.Внимавайте какво и от кого кпувате!!! Трябва да поразпитам кой откъде е взел машината си,но мисля,че са от различни вносители. Общото между всички е,че са перфектно боядисани.
kuger - майстор
Казваш, майстори, а?
Хубаво е ново, ама пусти пари....
iivanov - майстор
Някой знае ли цената на една нова кубота , от такъв калибър ?
koveslav написа:
Трябва да поразпитам кой откъде е взел машината си,но мисля,че са от различни вносители. Общото между всички е,че са перфектно боядисани.
Колега, би ли споделил след като разбереш кои са тези "експерти" за да не се наложи да стана и аз експерт от техният калибар.
За съжаление или не съм чувал единствено хубави думи за рециклирани трактори от района на В. Търново и както споделих по-горе в други мои коментари съм се ориентирал за покупка на такъв от Аграбг или в краен случай от КТМ.

Така и не успях да разбера дали има части за този модел.
Има ли друга алтернативна японска техника, която да е в този ценови интервал и клас за габаритите си и да има повече части на разположение - например като са Исеки, Мистсубиши, Янмар и др?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Малогабаритен трактор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: