filmatoplo написа:Омръзна ми при оферта да изреждам какво е необходимоЕ нали И това ти е работата бе Филме

Друг е въпроса, че някой им е казал, че може и по-евтино... и после що е толкоз скъпо...
filmatoplo написа:Омръзна ми при оферта да изреждам какво е необходимоЕ нали И това ти е работата бе Филме
tupalka написа:Искам да попитам колегите които използват котел на пелети или котел с пелетна горелка в комбинация САМО с водно подово (без високотемпературен кръг-радиатори) за схема за свързване. Директно на 40-45гр. ли задавате температура на горелката или използвате смесителен вентил за постигане на тази температура?Ако си чел всичко по темата, ще видиш че "желаната" температура може да се постигне и без смесителен вентил - само с ръчен кран на байпаса.
2v6 написа:tupalka написа:Искам да попитам колегите които използват котел на пелети или котел с пелетна горелка в комбинация САМО с водно подово (без високотемпературен кръг-радиатори) за схема за свързване. Директно на 40-45гр. ли задавате температура на горелката или използвате смесителен вентил за постигане на тази температура?Ако си чел всичко по темата, ще видиш че "желаната" температура може да се постигне и без смесителен вентил - само с ръчен кран на байпаса.
tupalka написа:В твоя случай ще работи още по-добре - при първоначално подгряване на котела температурата на водата към подовото ще се покачва по-бавно, а в същото време котела ще успее да се загрее по-бързо и ще се избегне навлизане на голямо количество студена вода от подовото, както се случва при използване на термостатичен смесителен вентил2v6 написа:Ако си чел всичко по темата, ще видиш че "желаната" температура може да се постигне и без смесителен вентил - само с ръчен кран на байпаса.
Абсолютно съгласен съм с теб, но това е при непрекъсната работа на системата. Аз съм с 65кв.м. и не мисля да работи денонощно.
tupalka написа:Много благодаря на Сънчо и на Филма!!!!Става, но да са разположени нещата физически както е по схемата.
Според това което прочетох се получава тази схема. Правилно ли съм ви разбрал?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: