hidrazin написа:Съгласен съм че съм купил боклук инвертор но за 300лв.,а не за 3000лв. и модерен със всички защити и т.н.т. както предлагате.Аз ако имах толкова излишни пари знам какво да купя но уви,нямам.Та защитите на китаеца който съм купил са ми достатъчни и просто търся схема да сработва когато се натовари.Благодаря ви за идеите но при мен ситоацията е да се вложат колкото се може по-малко пари и да се извлече повече от слънцето,а не да купим всико по модата и да се окаже че трябват два живота за да се изплати техниката.Ами ако токът не спре?solar_entusiast написа:Efficiency: 85-90%Да ама натоварени - загуби от топлина, вентилатори, магнитно поле...
По твоите сметки всеки от инверторите ми трябва да консумира 60 киловата, включително и нощем.![]()
Пък те не са 1 или 2. Ако взема да ги изключвам ще спестя ток за един квартал.![]()
Я прочети колко е консумацията на един инвертор (по-истински):
http://www.chepakov.com/invertor-Victro ... 5000VA.htm
И престанете да си купувате дървени боклуци.
Другия пък искал да направи нещо дето не било правено до сега, ама топлата вода са я открили много отдавна.![]()
Росен68 написа:hidrazin написа:Съгласен съм че съм купил боклук инвертор но за 300лв.,а не за 3000лв. и модерен със всички защити и т.н.т. както предлагате.Аз ако имах толкова излишни пари знам какво да купя но уви,нямам.Та защитите на китаеца който съм купил са ми достатъчни и просто търся схема да сработва когато се натовари.Благодаря ви за идеите но при мен ситоацията е да се вложат колкото се може по-малко пари и да се извлече повече от слънцето,а не да купим всико по модата и да се окаже че трябват два живота за да се изплати техниката.Ами ако токът не спре?solar_entusiast написа:Efficiency: 85-90%Да ама натоварени - загуби от топлина, вентилатори, магнитно поле...
По твоите сметки всеки от инверторите ми трябва да консумира 60 киловата, включително и нощем.![]()
Пък те не са 1 или 2. Ако взема да ги изключвам ще спестя ток за един квартал.![]()
Я прочети колко е консумацията на един инвертор (по-истински):
http://www.chepakov.com/invertor-Victro ... 5000VA.htm
И престанете да си купувате дървени боклуци.
Другия пък искал да направи нещо дето не било правено до сега, ама топлата вода са я открили много отдавна.![]()
Хвърляш,оправяне няма