Много интересна и все по-често дискутирана тема.
service_chocho - специалист
Привет на всички майстори !!!

Правя ремонт в стар панелен блок с подова настилка паркет.
Част от ремонта е предстенна обшивка от гипскартон.
Поради тази причина извадих два реда от паркета за да захвана UD профилите към здрава основа а не за паркета.
Оказа се, че подът е изпълнен по следния начин от долу нагоре:
1 - някаква черна цапаща маса, която е леко втвърдена но като се стисне се стрива на прах
2 - тънка циментова замазка без армировка
3 - смола, която е доста нагрубо излята и контактува от на 2-3 от 10 паркетчета /паркетини/
Въпросът ми е с каво да залепя демонтираните паркетчета към смолата при условие, че смолята не е равна и не е контактувала с всички паркетчета /можеби това обяснява пукането на паркета като се върви по него/ ?
Прикачен файл:
IMG_3182.JPG
Прикачен файл:
IMG_3183.JPG
Прикачен файл:
IMG_3184.JPG
Никой ли не е се е сблъсквал способен проблем ?
EDI - майстор
Най-лесния вариант е със студено битумно лепило.Птарон от 330 млл е към 3 лева.
nikolovvd - майстор
Предполагам можеш да го минеш с битумен грунд, за да се подобри контакта с основата и после с битумна паста.
Предполагам, че някога е залепен с подобна смола, която според мен лятото става по лепкава от топлината и паркета почти не скърца а зимата от днес например се втвърдява и пука като счупена съчка в гора. Ако купя някакво обикновено лепило за паркет дали ще залепне ? Гледах тия битуми те не остават ли винаги полутечни - в смисъл като ги пипнеш цапат ?
parketmilanov - специалист
Варианта с нискобюджетно полиуретаново лепило е добър но трябва да изпробваш дали ще има някаква адхезия между смолата и лепилото ако да първите два разумни варианта според мен са.
1.лепиш паркета за смолата с лепило за паркет/полиуретаново/
2.лепиш слой OSB ако имаш ниво и възможност разбира се и за сигурност с по 10-20 дюбелпирона на лист
след което залепваш паркета за OSB.

Тема "Лепене на паркет върху смола" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: