Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Освен тези търбулатори дадени от колегата -които са хубави , има друг лесен начин -главна права шина по хоризонтал в горния край , и от нея надолу са наредени вертикално една до една като чирус на въже -усукани шини или шини на зигзаг .
шоп - майстор
DimitarD, успехи в начинанието.

Аз сматам броя на ходовете на димните газове само ако преградата е от водна риза. Всичко друго е преграда, която само увеличава пневматичното съпротивлени, забавя скоростта на газовете и затруднява почистването.

Т.е има някакъв оптимален предел след който, тунинга има отрицателно въздействие. Иначе щяхме да сме свидетели и на 100 ходови:-)))
n.ganev - майстор
DimitarD написа:
димитар кисиов написа:
Как ще се почиства с толкова входове и изходи
С пиратки и пепелосмукачка, тествано е
Имам 400гр. тротил , при нужда свиркай :cool: .
filmatoplo - майстор
И многото ходове с риза също са с мярка -от там нататък газовете ще се охладят много -ще текне конденз .

А чистенето става и с 5 кила барут , или 5 кила бензин , любезно помолете тъщата да почисти котела с горните средства :-D .
stilian20 - специалист
filmatoplo написа:
И многото ходове с риза също са с мярка -от там нататък газовете ще се охладят много -ще текне конденз .

А чистенето става и с 5 кила барут , или 5 кила бензин , любезно помолете тъщата да почисти котела с горните средства :-D .
Филме с грешка :lol: си то при 10 ходов Тдг ще отива към минус и ще замръзва конденза :lol:
:partyman:
n.ganev - майстор
filmatoplo написа:
:? Това вдлъбнатото си е фабрично , до там стига цокъла на запалката за да не навлезе повече напред , пречи ли нещо това .
Фабрично е и дори точно там е точковано.
n.ganev - майстор
stilian20 написа:
filmatoplo написа:

Филме с грешка :lol: си то при 10 ходов Тдг ще отива към минус и ще замръзва конденза :lol:
:partyman:
Вярно е виждал съм и обледяване.
димитар кисиов - специалист
Хаиде вече може да се започне с експеримента за кодезационен котел на пелети успех на начинанието пожелавам
alex_serviz - специалист
filmatoplo написа:
И многото ходове с риза също са с мярка -от там нататък газовете ще се охладят много -ще текне конденз...
При мен комина "текна" след поставяне на ламарина в бункера. Имах идея да си правя още "турболатори" освен стандартния, но след появата на теча се спрях...
n.ganev - майстор
:lol: :lol: :lol: :lol: Чак сега видях. Това със разходите съм го изпитал.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: