• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 26
Всички въпроси за вилата.
desss - специалист
tuninghuman написа:
имаш ли някоя снимки? коя фирма го е правила? доволна ли е?
аз ги смятах - около 120 кв. метра идва площадката - това са 6000лв
хммм
ами майка ми живее в Сливен, другата седмица ще й ходя на гости и ще нащракам двора, щото като бях там по Великден тъкмо бяха лакирали предния ден и не съм снимала. вчера като й се обадих да я разпитам за цената /тъй като се усъмних да е тръшнала по 120 лв./кв.м/, ми каза че са й показали каталог с различни фигури и тя си е избрала. две момчета са го правили /коя фирма нямам представа, и дали въобще имат фирма/, уж и по морето ходели, и взимали по 55 на квадрат, явно работят и в другите градове. ако ви интересува може да взема някакъв телефон :)
tuninghuman - специалист
desss написа:
tuninghuman написа:
имаш ли някоя снимки? коя фирма го е правила? доволна ли е?
аз ги смятах - около 120 кв. метра идва площадката - това са 6000лв
хммм
ами майка ми живее в Сливен, другата седмица ще й ходя на гости и ще нащракам двора, щото като бях там по Великден тъкмо бяха лакирали предния ден и не съм снимала. вчера като й се обадих да я разпитам за цената /тъй като се усъмних да е тръшнала по 120 лв./кв.м/, ми каза че са й показали каталог с различни фигури и тя си е избрала. две момчета са го правили /коя фирма нямам представа, и дали въобще имат фирма/, уж и по морето ходели, и взимали по 55 на квадрат, явно работят и в другите градове. ако ви интересува може да взема някакъв телефон :)

да, моля те разпитай за всякакви детайли ... също лака ако може да разбереш каква марка, цена, от къде и т.н. Мерси!
emil_v r - майстор
Вижте , понеже аС може би ви зарибих с щампованият бетон
съм длъжен да предупредя.
Не е мн. години траен , цветното покритие се лющи .
Имах в предвид човек сам да си го направи още при отливането на бетонът , дават щампите под наем ,или може да се импровисира
с " напр. сам " щампи .
Цветът да си остане сив , което елиминира оцветителя ,и нема какво да се лющи .
Има мн. естествени камъни -сиви ,които може да се имитират или паваж .
Германците правят едно покритие " Зоооле " на откритите бетони при което с маш. пердашене се променя структурата на бетона,
без да се влагат матриали а само труд .
Специално Тунингхамърмен -внимавай с бетоновите плочи които си показал на снимката .
Не са от най-трайните за отвън, имат изкл. малко количество цемент в себе си , структурата им е като сандвич .
tuninghuman - специалист
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
ИзображениеИзображениеИзображение
Изображение

ТОЗИ ГЕОТЕКСТИЛ дето съм го купил бива ли?

http://www.masterplast.hu/index.php?mid ... 13&pid=538

Material:
Needle-felted, non-woven, root-resistant felt-like plastic filtering layer Due to its dense fibre structure, it efficiently retains fine soil particles in the ground, while letting the water through. Due to its material, it is root-resistant and decay-proof, its surface is heat treated, thus its mechanical properties are more favourable than those of traditionally-manufactured geotextiles.
Application:
It may be used equally for filtering or protecting-separating layer. In deep construction works, it is used as a filter, preventing the fine soil particles carried by the rainwater or ground water into the crude gravel or rubble layer from washing in. With its application, the amount of draining gravel may be decreased, while the efficiency and lifespan of the drain may be increased. In building construction, it serves for the preconcreting mechanical protection of bitumen plates at vertical water exclusion or ensures the separation of non-compatible building materials, due to solvent migration (e.g. polystyrene heat insulation and PVC water exclusion plate). For non-loaded filter around buildings or as protecting-separating layer the 130 g/m2 weight plate is used, while at road construction of greater loading, the 200 and 300 g/m2 weight geotextiles are used.

а този ... http://www.arbanassi.com/bulgarian/prod ... ekstil.htm

купих дренажна тръба и геотекстил - не български, някъде четох
из темите тук 4е бг геотекстила не бил ок ... така ли и ли ?а защо?
българсият бе6е на огромни и високи рула и дебел като одеало ...
този черният бил уж унгарски и е по тънък ... мисля 4е и цената му е
не е ло6а ...

та смятам да го положа тоя геотекстил от не към стената а към пръстта (за да не позволява смесване на земната маса с камъните, от страната на стената мисля да сложа найлон (за да не се мокри въобще) - полагам тръбата с наклон и засипвам ... 4акъл, камъни и наи отгоре слой дренажна фракция ... по4вата ми е една такава глинеста а нястото оградено от стената е доста трамбовано години наред

правилно ли е така да се направи дренажа ... ???
... тъй като съм абсолутен непрофисионалист ... гледам да ровя и 4ета
но дренажа е много завъртян момент ...

"Ефективната работа на всяка дренажна система не зависи единствено от качествено пресметнатия проект. Голямо значение имат също така изборът на компонентите, начинът им на свързване, покритието на тръбите и полагането на дренажния слой."

тук намерих малко за дренажа ...

http://stroiteli.elmedia.net/story.php? ... 8&isuid=10

http://mbkonsult-bg.com/drainage_bg.html

ОТ КЪДЕ ИДВАЛО МАКАДАМ ....

Етимология

от името на изобретателя Джон МакАдам

1. Технология на настилане на улици с едри камъни,върху които се посипва чакъл и пясък.
2. Улица,път,настлан по такъв начин
3. Материал за такава настилка
Последна промяна от tuninghuman на вт юни 03, 2008 2:17 am, променено общо 4 пъти.
tuninghuman - специалист
ходих да гледам и пло4и и павета .. хммм тея имат добри цветове , говорих с шефа им ползвали само наъ добрите оцветители РЕНАУ

тези са лакирани естествено и били от преди година = на таблото и не били мръднали ... проблема е оба4е 4е за 120 квадрата 6е излезе доста солено ... самите пло4ки, труд, поставане, транспорт, материали, лак ...

ИзображениеИзображение
tuninghuman - специалист
плочките може да се окаже не точният избор поради няколко причини ...
издържливост, финален вид и сякаш и цена ...

тук е момента наистина да помоля за идеи и варианти ...

с какво друго мога да покрия 120 кв. м. и да я направя тая площадка?
и как се полагат различните настилки?
Изображение

ходих да гледам едни камъни но беше затворено и не можах да разпитам...
с камъни .. какви точно ... как се полагят ...
с гранитни павета ще стане грубо и май и те не са точно евтини и те - мисля да направя с гран. павета една малка част където да влиза кола евентуално

тези ми харесаха

ИзображениеИзображение
Последна промяна от tuninghuman на пон юни 02, 2008 9:11 am, променено общо 4 пъти.
tuninghuman - специалист
другата ми идея която обмислям е да облека само вътрешната част на закритата тераса с травертин или оразмерен гнайс ... някой по запознат с травертина?

Изображение

или ето така с подобен гнайс, които като е на закрито и като го лакирам 6е свети направо :)

http://atig.bg/gallery.html

http://steenparadijs.info/index.php/bg/gnajs.html

http://steenparadijs.info/index.php/en/travertin.html
marinskikt - специалист
Идея за площадката - изливаш бетон, а отгоре изкуствена трева. Ще създаде илюзия, че си на поляната :)
tuninghuman - специалист
marinskikt написа:
Идея за площадката - изливаш бетон, а отгоре изкуствена трева. Ще създаде илюзия, че си на поляната :)

... поляната от тревна смес ще е на нивото под площадката - благодаря за идеята (може би ще я оползотворя на едно друго място).

Какви камъни да купя? Има 10 вида - кои са за настилка?
Как се полагат?
marinskikt - специалист
Според мен е добре първо да излееш бетон, със съответния наклон за водата, а после каквото и да решиш ще ти е по-лесно. Казвам пак, че това е мое мнение.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 26

Тема "Вила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: