Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fearlessss8 - специалист
шоп написа:
fearlessss8, добре дошъл във форума! Имаш три мнения и в трите ни в клин ни в ръкав рекламираш климатици. Няма лошо ако е по темата. Но повярвай ми, не на всички има харесва шума и топлината създавана от климатици. Помисли , че доста хора искат да са енергонезависими и искат да са на топло дори когато нямат ток...

Успехи!
То пък сеедно тока спира за много време... Я се случи 2-3-4 пъти зимата да спре тока за по няколко часа, я не. Човека от Русе да провери дали са махани саждите, ако не са веднага да събере пари от всички, които използват комина/комините за да се отопляват и да викне майстор със специална машина.
шоп - майстор
На доста хора паменнта им е къса. Забравиха изминалата зима 2014-2014, когато имаше цели населени области без ток 7 дори 10 дни. Точно тогава пуснах темата "диференциация на отоплението" , но определено фена на климатици не я е чел:-)

Не отричам предимставата на клима техниката. И в къщи и в апартаментите ми има климатици, но не разчитам на 100% да получа отопление от тях.

Автора на темата има конкретно питане и всичко друго е спам.
fearlessss8 - специалист
шоп написа:
На доста хора паменнта им е къса. Забравиха изминалата зима 2014-2014, когато имаше цели населени области без ток 7 дори 10 дни. Точно тогава пуснах темата "диференциация на отоплението" , но определено фена на климатици не я е чел:-)

Не отричам предимставата на клима техниката. И в къщи и в апартаментите ми има климатици, но не разчитам на 100% да получа отопление от тях.

Автора на темата има конкретно питане и всичко друго е спам.
Живея до София в едно село и макар тока да спира честичко, за по 2-5 -10 минути не е проблем да сме си на ток. Зимата тука не стават аварии, в които да няма ток 7-10 дена. Сега като подам жалба ,че тока спира често хептен трябва да го оправят и да не спира почти. А относно проблема на човека: саждите не са чистени или прекалено много хора са вързани за 1 комин.
Antonii - майстор
С тези чести прекъсвания на захранването климатиците няма да изкарат дълго.
housedoktor - майстор
Според мен става въпрос за подналягане. Ширма ви изкарва въздух ,но няма откъде да го приеме .Получава се зона на понижено налягане и засмуквате отнякъде .
Здравейте,
Много глагодаря за всичко, което беше споделено тук като мнения и съвети! Но ще помоля за отговор на въпрос от предния ми пост, понеже не видях никъде да имам такъв. 8-[ А въпроса е какво мислите за "вентилациони клапи" за ПВЦ дограма? За ето такова нещо говоря: http://www.dogrami.bg/php/statiq.php?id=298 Ще ми свърши ли работа в моя случай, ще има ли достатъчен ефект, и според вас ще пуска ли студа от вън вътре в апартамента? Моля за мнения на специалисти или някой, който има понятие от тези неща и е наясно с материята. За да мога да взема навременни мерки понеже проблема се задълбочава и трябва да се предприеме нещо час по скоро.
Предварително благодаря за отговорите ви :yawinkle:
шоп - майстор
Разбира се, че ще влиза студен въздух. Нали за това са направени:-)

Само рекуператора или вентилация с подгряване могат да вкарват затоплен въздух. Всичко друго е все едно си си открехнал прозореца.
kozl - майстор
Малко цитат от препратката:
Предимствата на тези прозоречни системи са дискретната визия и лесния монтаж върху различен тип нова или съществуваща дограма и фасади.
Нищо повече не разбрах от тази статия и даже защо се наричат клапи, а дали не са просто визуално добре изглеждащи решетки, заменящи част от стъклопакета. Ако е клапа трябва да има опция да бъде затваряна :roll:
За подгряване на въздуха и дума не става, значи ще влиза студен въздух. За една естетика пари за нови стъклопакети :? Пък и ако се наложи да се преустанови притока през тези "клапи" - възможно ли е :?
А м-у другото има други клапи по някои дограми, които "подпомагат" отварянето и затварянето на прозорци и врати. Подпомагат е в кавички, защото аз лично не усетих действието на такива подпомагащи клапи в помещения с подобна дограма, така както се усеща подобно действие при автомобилите.
nikolovvd - майстор
Ето такива клапи ти трябват.
http://www.bezvlaga.com/zashto-klapi/av ... va/#brook2
http://www.bezvlaga.com/aereco/nagnetatelni/#dok3
Те имат 3 режима на работа - отворена клапа, затворена клапа и автоматичен режим.
Автоматичния режим се състои в отваряне и затваряне на клапата в зависимост от влажността в помещението.
Преди няколко години монтирах такава клапа, за да се боря с плесента и мухала. При този вид клапи не се сменя нито дограмата, нито стъклопакета!
В апартамента и аз имам подобен проблем като колегата. Когато е пуснат абсорбатора, от банята влиза миризма на пушек, но това е нормално след като на улицата е същата смрад, а в жилището се създава по-ниско налягане.
Просто при 800-900 кубика на час на аспиратора, няма начин да не се засмуче от някъде външен въздух. За сега частично решение съм намерил с лошото уплътнение на външната врата. :)
kozl - майстор
И аз в апартамента имам такова решение............................НО
когато пускаме вентилатора в банята или аспиратора в кухнята винаги отваряме врата към балкона и ако вън е студено влазят и бели мечоци :lol:

Тема "Проблем с неясен произход" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: