• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lz2skt - специалист
Ами ако преградата (за 5 ходов) на бункера за дърва и въглища на Дакона(Боша) се направи от метално скеле и огнеупорни тухлички ?Или вермикулит ?
alex_serviz - специалист
lz2skt написа:
Ами ако преградата (за 5 ходов) на бункера за дърва и въглища на Дакона(Боша) се направи от метално скеле и огнеупорни тухлички ?Или вермикулит ?
Не виждам особен смисъл в това упражнение! По този начин ще намалиш и без това недостатъчното разстояние между преградата и стените на бункера ( особено при 24 kW-товия котел ).
При мен ламарината е 4 мм и все пак се е огънала към предната стена, на това място съм й заварил две железа, ограничаващи по-нататъшното й огъване и обратно в котела.
borkata99 - специалист
lz2skt написа:
се направи от метално скеле и огнеупорни тухлички ?
я скицирай, покажи по някакъв начин и къде ще го навреш това , че не мога да си го представя. :?
то в момента си има 3 тухлички........дали си заслужава мъките по изработката, важен е резултата, а ако е същия както с ламаринките........
пробвай.............
stilian20 - специалист
Борка, те говорят за преграда в бункера, а ти говориш за първия ход на котела.
:partyman:
borkata99 - специалист
Аааааааааааааха.............объках се !!!
Е, аз там няма да слагам нищо засега............утре ще ти звънна, ОК ?
borkata99 - специалист
Следобед-а се видях ме със Стилян.
Моят майстор забегна, ама благодарение на stilian20, ще имам "втория", по-малкия турболатор.
Стилян свали размерите от 2-рия преход на котела - има разлики м/у всички подобни котели.
И в размерите и в изработката и "конструкцията" имам предвид неговия Дакон, моя Дакон 24, Бош-а, Дакон 35...........
Като го сложа ще споделям как се движат тия изходящи димни газове.
valqk - специалист
borkata99 написа:
Следобед-а се видях ме със Стилян.
Моят майстор забегна, ама благодарение на stilian20, ще имам "втория", по-малкия турболатор.
Стилян свали размерите от 2-рия преход на котела - има разлики м/у всички подобни котели.
И в размерите и в изработката и "конструкцията" имам предвид неговия Дакон, моя Дакон 24, Бош-а, Дакон 35...........
Като го сложа ще споделям как се движат тия изходящи димни газове.
Моят е дакон дор 24... та ще съм благодарен да пуснеш чертежи.
Аз вече писах на stilian20 да се видим идния уикенд... колкото повече, толкова повече :partyman:
borkata99 - специалист
valqk написа:
да пуснеш чертежи.
разбира се, само да стане, ще го скицирам......
valqk написа:
да се видим идния уикенд.
съжалявам, тогава няма да мога, ще съм на Априлци..........по-нататък без проблем :)

Но от скиците по-нагоре, те са от Стилиян и там първия, по-големия турболатор става, така че докато стане и втория, действай...не се ослушвай :lol:
borkata99 - специалист
Пак здрасти, :)
Следобед-а Стилян донесе турболатор 2

Изображение

Пасна все едно че за там е правен и много добре "уплътнява" :wink:
В момента котлето е с двата турболатора /ето го и турболатор 1/

Изображение
В следващото клип че се вижда как работи котлето с двата турболатора и колко е тем. на изходящите газове.
Това е след като котела е влязъл в модулация и си поддържа около 55 гр. на водата. На 15 kW бяха 100 гр.
https://youtu.be/u777zGPeoLg
Като стане по-студено и мине в по-високи киловати сигурно ще ги вдигне, но ще си покаже кое как е.
Доволен съм, определено играят роля тези ламаринки.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 26

Тема "Котел дакон 24 горелка GP 20" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: