Здравейте,
Бихте ли ми препоръчали отопление за следния апартамент:
Апартамента се намира на третия етаж. Стените отбелязани в червено са външни, но имат изолация. Изложението е югозападно. Холът е слят с кухнята.
Основните източници, на които съм се спрял са:
- инвертнорни климатици
- термопомпа
- котел на пелети
До колкото знам цените на отопление с инв. климатици са приемливи. Още повече, че могат да се ползват и през лятото за охлаждане. Естествено, топлината не може да сравни с тази на парното.
Идеята ми за термопомпа е; въздух-вода. Възможно ли е да сложа радиатори във всички стаи и лири в баните и всичко това да се захранва от термопомпата? Мога ли да добавя и бойлер? И каква температура на стаите да очаквам (ако сметката ми за ток е толкова, колкото би била ако се oтоплявам на климатици)?
Имам същите въпроси и относно котела на пелети.
Удачна ли е комбинацията котел на пелети и климатици?
Всякакви насоки, мнения и предложения са добре дошли. Благодаря предварително!
Бихте ли ми препоръчали отопление за следния апартамент:
Апартамента се намира на третия етаж. Стените отбелязани в червено са външни, но имат изолация. Изложението е югозападно. Холът е слят с кухнята.
Основните източници, на които съм се спрял са:
- инвертнорни климатици
- термопомпа
- котел на пелети
До колкото знам цените на отопление с инв. климатици са приемливи. Още повече, че могат да се ползват и през лятото за охлаждане. Естествено, топлината не може да сравни с тази на парното.
Идеята ми за термопомпа е; въздух-вода. Възможно ли е да сложа радиатори във всички стаи и лири в баните и всичко това да се захранва от термопомпата? Мога ли да добавя и бойлер? И каква температура на стаите да очаквам (ако сметката ми за ток е толкова, колкото би била ако се oтоплявам на климатици)?
Имам същите въпроси и относно котела на пелети.
Удачна ли е комбинацията котел на пелети и климатици?
Всякакви насоки, мнения и предложения са добре дошли. Благодаря предварително!