Здравейте ,днес ми оферираха това котле моля за мнения http://ferramenta-utensili.it/caldaia-a ... abile.html
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jorko__82
- напреднал
35 мнения в "Съвет за отопление"
jorko__82
- напреднал
Както обещах да споделя първи впечетления .Котела се държи добре за сега но все пак е топло разход около 15кг за 12 часа работа от 6,00 до 10,00 и от 16,00 до 24,00.Имам само един въпрос проблем ли е че котела остана да работи на отворена система както ми беше стария.Попитах човека който монтира каза че не трябва да има проблем но моля и за вашите мнения.Днес си купих и безжичен стаен регулатор на ф-ма SALUS ,дали е добра покупка .

jabata
- специалист
jorko__82 написа:Благодаря колега.Имаш резерви към Бисолида ли ?Ако го караш само на пелети, BiSolid-а за съжаление не е най-добрия избор, от гледна точка на ефективност. Но това не е само при BiSolid-a ами при всички комбинирани котли.
Но в природата има и едни турболизатори, за BiSolid-a които се слагат в димогарните тръби, и би трябвало да повишат ефективноста. Отделно ако си поиграеш, можеш в горивната камера да направиш още един ход, и по-този начин да му увеличиш ефективноста. За турболизаторите, за съжаление от Ерато се правят на ощипани госпожици, и увъртат и не искат да ги доставят.
Замервал съм го BiSolid-a за съжаление дава 180 - 200 градуса температура на димните газове при максимална мощност, което е много далече от ефективноста. А като и сложиш високите обороти на вентилатора, които изхвърлят недоизгорели пелети, картинката става прекрасна.
filmatoplo
- майстор
Бисолида нещо не усвоява добре топлите газове , ламарината и тръбите са дебелостенни . бая топло излиза в комина .Един единствен имам монтиран , след като му видях възможностите -не повторих , това е мое мнение ,някой може друго да твърди .
jorko__82
- напреднал
jabata написа:jorko__82 написа:Благодаря колега.Имаш резерви към Бисолида ли ?Ако го караш само на пелети, BiSolid-а за съжаление не е най-добрия избор, от гледна точка на ефективност. Но това не е само при BiSolid-a ами при всички комбинирани котли.
Но в природата има и едни турболизатори, за BiSolid-a които се слагат в димогарните тръби, и би трябвало да повишат ефективноста. Отделно ако си поиграеш, можеш в горивната камера да направиш още един ход, и по-този начин да му увеличиш ефективноста. За турболизаторите, за съжаление от Ерато се правят на ощипани госпожици, и увъртат и не искат да ги доставят.
Замервал съм го BiSolid-a за съжаление дава 180 - 200 градуса температура на димните газове при максимална мощност, което е много далече от ефективноста. А като и сложиш високите обороти на вентилатора, които изхвърлят недоизгорели пелети, картинката става прекрасна.
Здравей колега,имали значение че моя котел не е от комбинираните а е само на пелети и е от новия модел горелка с седмичен програматор в нея.Благодаря за отговорите на всички които си вкючат.
jabata
- специалист
jorko__82 написа: Здравей колега,имали значение че моя котел не е от комбинираните а е само на пелети и е от новия модел горелка с седмичен програматор в нея.Благодаря за отговорите на всички които си вкючат.Това че горелката е със седмичен програматор, няма голямо значение, то е за горелката.
Котела, честно да ти кажа, не съм ги виждал новите в действие, но като ги гледам външно са същите като старите с разликата че горелката е монтирана отстрани. Въпроса е, обаче че ми се струва че ходовете на димните газове са подобни на стария. И ако ламарината е същата дебелина като стария, тогава не мисля че ще има разлика. Има ли турболизатори в димогарните тръби, ако няма ми се струва че е стария котел със сменен вид.
Най-добре премери димните газове каква температура са, и това ще ти е достатъчно. За пелети, всичко над 160 си е много високо.
filmatoplo
- майстор
От страни ли
, ако е отстрани горелката това си е чиста Даконера а не Бисолид , има и такава изработка .Ако котела ти е с топлообменник на Даконера това е по добре от Бисолида който прилича на Дакон .Покажи му снимка .

Тема "Съвет за отопление" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература