Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Това 40 са секундите за които трябва да се наблюдава пламък с осветеност 30 , може да вдигнат още малко тези секунди - от 40 на 50 примерно .
димитар кисиов - специалист
DimitarD написа:
Е това са ми настройките:
IR Level Setup
flame > 30/40s
no flame < 10/120s

Снощи направих няколко опита, нямаше проблеми, днес също.
Подържаи и камерата чиста и с нормално ниво задаможе да е вижда сондара
6osi6 - майстор
Това е отговорът за КПД на горелката и котела от официалния"дистрибутор" "ФОРС ЕНЕРДЖИ", даден след запитване по пощата и оглед на място със съответната такса от петдесет лева:
"Влезте в саита на www.greiyko.com,и ще видите КПД . "

Представям го едно към едно, без редакция на правописа и пунктоалните грешки. :mrgreen:
LazarGanev - "Велик майстор"
6osi6, на твоя Виадрус знаеш ли колко му е КПД? И какво си тръгнал да търсиш под вола теле? Аз мога да ти покажа десетки разпечатки от замервания на КПД. Вярно, че не съм лицензирана лаборатория, но си замервам редовно и да ти кажа замерванията на Виадрус се различават доста от тези на Грейко Експерт, просто няма как да се сравняват. Горенето на пелети в котел за въглища с горелка за въглища няма как да се сравнява с КПД на пелетен котел. Остани си със здраве, но просто няма какво да кажеш в тази тема. Явно си тук да се заяждаш, а не да споделяш или да питаш :)
Evgeniy - майстор
Лазаре, на моето SIME SOLIDA му дават 76% кпд при температура на изходящите газове 320 *C.
Дали съм подобрил нещо,като го направих 5 или по-точно 6 ходов и сега температурата на изходящите газове е 110-до 137 градуса? Предполагам, че нещата са се подобрили. Наистина много зависи от типа на котела.
6osi6 - майстор
Ganev, няма заяждане :? Същият въпрос е зададен в темата Torch.
"Аз исках да видя КПД на този "компактен" котел при максимална мощност, някой може ли да помогне?" viewtopic.php?f=10&t=48823&start=20#p652682

Има клиент, който управлява оторизиран сервиз за поддръжка на електроуреди в България. До някаква степен "ФОРБС ЕНЕРДЖИ" му се явяват колеги. Негово е желанието след извършения оглед на място да се направи сравнение между котела и горелката му, и тази, която се предлага от "ФОРБС ЕНЕРДЖИ", в случая - GREYKO RB 30 и съответния котел, и дистрибутора да отговори какво количество пелети на сезон ще спести след смяната на котела или след смяната на котела и горелката, на основание на КПД на двата котела. Ако искат да замерват с газ-анализатори, никой не ги е спрял. Тази седмица ще има друг оглед от дистрибутора "Норбас".
Мисля че е нормално дистрибутора да убеди клиента вече насочил се към определена марка котел в изгодата от покупката му, а не клиента сам да се убеждава. Все пак, при проверка в тълковния речник на думата "дистрибутор" излиза - Фирма или лице, които се занимават с разпределението, разпространението и продажбата на стоки.

Тази седмица предстои оглед от дистрибутора "Норбас".
Последна промяна от 6osi6 на пон окт 19, 2015 11:42 pm, променено общо 1 път.
n.ganev - майстор
6osi6, добре че ме сети за тези моменти
6osi6 написа:
"Аз исках да видя КПД на този "компактен" котел при максимална мощност, някой може ли да помогне?" viewtopic.php?f=10&t=48823&start=20#p652682
Да тогава бях с "гаснеща " горелка , сега съм с друга и отново мога много да споря за много неща но както и да е. :drinkers:
6osi6 - майстор
ganev, Този цитат е на LazarGanev. Колкото до горелките и моята в момента е в режим изчакване настроен на 50 минути, като поддържа температура на котела около 57 градуса.
judas - специалист
Здравейте! Турболаторите осъществяват ли икономия на пелети и ако да, съществена ли е тя - тоест задължително ли е поставяне на турболатори?
6osi6 - майстор
LazarGanev написа:
6osi6, на твоя Виадрус знаеш ли колко му е КПД?
Знам и може да се види на страницата на Кlimosz - http://www.klimosz.pl/media/site/2015/0 ... 5B1%5D.pdf
както и съответните сертификати.
КПД на въглища 81,5 и кпд на пелети 82,5.

Прикачен файл

Untitled.png
Untitled.png (29.05 KиБ) Видяна 1289 пъти

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: