• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
marian2784 - напреднал
колега и аз си мислех за програма но съм насила учен(макар и с техническо образован) да го правя с тебешир на семята или на лист с молив та затова но идеята си я разбрал това е важното,макар и аз да не съм правил такава.По принцип творенията на фирмата ми са в сайта от подписа(не е реклама защото е на 1700 км от бг)
iva6ki - специалист
Незнам до колко е ясна схемата ,но комплексна е още по засукана
в общи линии стана.Линийките са стъпалата осово единственото
което ме притеснява е че имам едно от стъпалата се връзва 45см
но след като тръбата е наклонена би трябвало да има достатъчно
място. :-?

Прикачен файл

shema.jpg
shema.jpg (37.86 KиБ) Видяна 13118 пъти
Здравейте, искам да си направя тази стълба, предполагам че талпите са нанизани на метална тръба, някакви съвети [-o<
долната талпа е на 80% от дължината на стъпалото, не знам дали е конструктивно или дизайнерско решение :?

Прикачен файл

bip-computers-alberto-mozo-architects_02_ellizoe.jpg намерих още една снимка

Прикачен файл

bc6e2497f471552f899c66c265251b80.jpg
bc6e2497f471552f899c66c265251b80.jpg (79.53 KиБ) Видяна 8650 пъти
angel_ov - специалист
И аз минах през тази дилема, от много умуване накрая проблема го реших с една "вита" стълба тип "пачи крак" Изображение
andro440 - майстор
аз съм решил проблема преди 20 години ,със стълба /стъпка по стъпка /-за всеки крак ,различно стъпало ,зора е да се свикне да се тръгва само с левия крак /или десния/
до сега нямам проблеми с падане ,дори и пиян ,жената излиза с легена с прането-без проблем ,значи е уникален варианта, и е доказан!
Здравейте колеги! Ето ,че и аз опрях да питам за стъпала.
Проблематиката е следната...Имам гараж а под него голямо избено помещение с височина 2.00 метра
Идеята е да резна плочата на гаража и да влезна в мазето....
Допитах се до инженер-конструктора на сгадата отностно рязането на плочата и той каза ,че се наема да направи проект за укрепване на отвор с размер 80/80 см....но мисля че може и да отпусне още 10-20 см :prayer:
Инженера каза също ,че е невъзможно да се направи нормално стълбище,а требе направо стълба вертикална да се слага но това мен не ме устройва.
Питането ми е възможно ли е и ако да,каква стълба( ако може някакви параметри да дадете на стъпало) може да се монтира в отвора 80 на 80 см,или в краен случай 1 на 1метра?
Предварително благодаря за указаната помощ и акъл :yawinkle:
maleeeestrax - специалист
http://www.miptrade.com/img_preview.php ... tio=strict фирмата се казва МИП ТС и една такава стълба е от порядъка на 200лв. :rock:
въх...много постна ми се вижда тази идея.....мислех си дали тази стълба тип пачи крак ще стане http://egsproekt.com/articles.php?PaArt ... &ArtId=113 ....Със стръмният наклон нямам проблеми само се чудя дали няма да ми опират коленете като се качвам в стъпалата и дали отвор 80/80 е достатъчен на 2 метра височина...това значи че на първото стъпало ще ми опира главата в отвора на плочата :rolleyes:
VLADO66 - майстор
Тази стълба питал ли си колко струва?Съмнявам се че цената ще ти хареса.За този отвор може да сметнеш-височината ти плюс минимум 10 см. при ръба на отвора където слизаш демек при теб се получава приблизително стълба с мин. 70-75 градуса наклон.Такима стълби има в Баухаус.
Факт е, че при отвор 80/80 см стълбата трябва да е почти вертикална за да не си удря човек главата в плочата (не в отвора :-)). Търсете с инженера решение за по дълъг отвор, дори за сметка на ширината му. И 60 см ширина ще стигнат, а колкото е по-голям размерът на отвора по направление на слизането, толкова по-удобна стълба ще може да се направи.
  • 1
  • 2

Тема "Полу-спирални вити стълби" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: