Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fox_vt - майстор
Димитър не е към теб а към ганев дряновския ганев по точно :-D

Лазаре котела е виновен и по точно топлообменника то това е ясно.Но ако газ анализатора ти освен наличието на определни съставки в изгорелите газове които са мярка за качеството на горене на горелката,мери и изходяща температура то при по големия топлообменник тая температура ще е по ниска.Ти сам го каза няколко мнения по нагоре с по голям котел по високо КПД.За газ анализатора по ниската температура на изхода значи че кпд се е вдигнало това е факт.Но по никакъв начин не се отчита другите загуби.Също така се разчита на зададна калоричност за определена суровина в случая дърво,нз дали има опции за избор на широколистно и иглолистно.Просто това КПД от газанализатора не е пълно КПД и в никакъв случай не е точно.Става само за сравняване между различни котли и горелки и за настройване на горивния процес.
LazarGanev - "Велик майстор"
fox_vt написа:
Става само за сравняване между различни котли и горелки и за настройване на горивния процес.
Ми той за това се ползва :)
6osi6 - майстор
geniya написа:
Днес си обслужвах горелката, но забелязах нещо притеснително. Получили са се пукнатини на мястото на заварките, на предния край на горивната ,,глава,,
ico_3 написа:
И моята има пукнатини,утре ще кача снимки.
Горивната глава.. :? Лошо!
Прикачен файл:
22.png
22.png (178.08 KиБ) Видяна 1623 пъти
Не може ли да се подмени гаранционно?
n.ganev - майстор
Първо погледнете с какви фабрични процепи Ви пристига горелката и къде какви отвори има!!! На моята дори и правих допълнителни отвори за проби и след това ги заварях - но това е друга бира. Ако искате да Ви кача снимки на горивната камера - чисто нова само срещу :drinkers: .
Не знам само БОЛЯРИТЕ защо вземат отношение като се топлят с климатици - #-o Ааааа те продават То.......чаааа ясно.
6osi6 - майстор
n.ganev написа:
да Ви кача снимки на горивната камера - чисто нова само срещу :drinkers:
:partyman: Наздраве! Качвай ги.

Прикачен файл

Untitled.png
димитар кисиов - специалист
Къде е купона че ми е гладно нещо
fox_vt - майстор
Заварявам неръждавейка-евтино цената е според състоянието като гледам ще има клиенти :lol: Дряновски ти за кво мериш с газ анализатора като не му разбираш :-D Аз ми е любопитно като си върнеш котела в стоков вид тогава какво ще изкара на разпечатката :?: Ама знам също че не ти стиска да пробваш а и да пробваш няма да дадеш резултатите :-k
vrangelov - специалист
С помощта на газ-анализатори се настройва горенето на котела. КПД-то което показват е по-скоро помощник за настройка на горенето, но не показва колко топлина ще тръгне към радиаторите според изгореното гориво, или поне не в задоволителни граници.
В частност имам предвид testo 330-... . Понеже Testo е немска фирма, ще ви преведа нещо от немски. Немците наричат КПД-то , което измерва Testo 330 "Feuerungstechnischen Wirkungsgrad". Текстът е следният:

Feuerungstechnischen Wirkungsgrad ηf - Verdeutlicht den Wärmeverlust der Abgase durch Abkühlung auf Umgebungstemperatur. Er ist ein Maß für die Güte der Verbrennung eines Brennstoffs bei Nennleistung und macht keine Aussagen über die energetische Effizienz eines Wärmeerzeugers.

Feuerungstechnischen Wirkungsgrad ηf - Пояснява загубата на топлина на газовете чрез охлаждане от околната темперартура. Той(коефициентът) е критерий за качеството на изгаряне на дадено гориво при номинална мощност и не дава никакви показания за енергийната ефективност на един източник(производител) на топлина.

Източник

Надявам се с това да престанат всички опити да се мери КПД с газ-анализатори.

Поздрави
fox_vt - майстор
Браво ето някой на ти с другите езици да постне инфото което на бг не можах да намеря.Така или иначе за реалното КПД трябва да се вземе предвид всичко а не само излизащото през комина.А и във развитите страни(ние не сме такава)ползват газанализатора за да се приведе горенето в нормираното от държавата изпускане на вредни емисии.
n.ganev - майстор
Прикачен файл:
Снимка0066.jpg
Прикачен файл:
Снимка0065.jpg
6osi6 написа:
Наздраве! Качвай ги.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: