toolegittoquit написа:Ами като не си експерт, защо се правиш на такъв???Chefo77 написа: Да го беше казал друг, пък то точно Тинки...Защо, не мога ли? Аз не съм експерт по никакви критерии. Обаче друг настоятелно и твърдо да дава съвети, а после да каже "ааа, ама аз с газови не се занимавам по принцип". Е? И като бях послушал тоя съвет, ако бях сложил обикновена газова, щях да дам 150-200лв да събера една, че после пак и ламбда сонда да си купувам?
Тинки, не се усещаш, че компетентността на ниво квартална кръчма не е достатъчна, за да си експерт. Т.е. знанията, които някой има, може да изглеждат много за него, но на фона на останалите да са посредствени. А точно ти с категоричността, с които изразяваш твоите знания в дадени области (не всички), многократно си претендирал да са експертни такива. Всъщност си много далеч от истината. Понякога дори си на друга писта, че и в обратната посока.
Та - в случая - какво значение има дали Кирил е експерт по газовите или просто знае "кое точно винтче да пипне", след като резултата ще ти свърши работа? А на теб за какъв чеп ти е диагностичен кабел и софт, като не можеш да разчетеш резултатите или ти дава грешни такива?
Пък да знаеш, че експертите не си дават знанията насам и натам. Те ги ПРОДАВАТ.

И още нещо - за убедеността от "ненужните" смени - не всичко е като ключ за лампа - свети-не свети. На стария Роро като я взех смених заводските свещи с "Denso" за 4.95 броя. Вървеше си добре (нова за мен кола, за мен си вървеше добре). Качи се приятел с такава (не експерт) и вика: "Тая кола не върви! Смени си свещите." Реагирах точно като теб - "Като работят, защо да ги сменям???".
Е, смених ги - с NGK. Разлика 0-100 - 1 секунда. Имам го документирано. Разлика в разхода - поне литър. Ама работеха, нали?