Ел. инструментите. Консумативи.
mgbagera - специалист
Здравейте, бихте ли предложили някаква читава бормашина за любителско ползване ? Не знам как вървят но първоначалния ми бюджет ще е 80лв, а ако за тези пари не се намери ще го вдигна.
До сега карах с една малка от кауфланд но вече и се разби патронника и взе много да мята :mrgreen:

Изискванията ми са да има плавно регулиране на оборотите както от спусъка така и от допълнително копче.

Може ли да си взема перфоратора от лидъл и да си го ползвам предимно като бормашина ? Изключително рядко ще ми трябва перфоратор но в момента се нуждая от такъв за кратко.
Не ми е проблем да взема на заем от някой но ако лидълския може безпроблемно да се използва като бормашина то тогава дали да не взема него?
mitko64 - майстор
Под допълнително копче, двускоростна ли да разбираме? Иначе последният лидълски перфоратор съм го пробвал като бормашина, за 10мм., е екстра, но за малки диаметри(3 , 4мм.) е малко куц, поради ниските обороти.
mgbagera - специалист
Допълнително копче за мен е това кръглото дето е на самия спусък и си го връткаш според нуждите. А плавно регулиране му викам когатонатиснеш леко спусъка и тя върти бавно а колкото повече натискаш спусъка толкова по бързо върти.
Квото предложите това сега няма да го тънчим толкова :partyman: Важното е да има и бързи и бавни обороти

А кои от двата перфоратора големия или малкия ?
mitko64 - майстор
Toва, че има електроника за бавни обороти върши работа в редки случаи. Ако няма конст. електроника като свалиш оборотите, пада и въртящият момент(при товар само мучи). Иначе ако не къртиш, малкият модел, ако го намериш.
mgbagera - специалист
Няма да къртя, а просто ще тупча стените в къщи и тук там некоя тухла да строши.

За перфоратора ще ми трябва и преходник за обикновени бургии нали ?
mitko64 - майстор
Обикновено си го има в комплекта- патронник с опашка SDS plus и ключ.
kuger - майстор
Това допълнително копче служи да ти ограничи колко ще ти потъне спусъка, т.е. ограничава максималните обороти. Механично е.

Тема "Покупка на бормашина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: